Šaban Šaulić
Nenad Vujanović/Alo!
Šaban Šaulić

Masanori Jošida/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

 

I sam Šaban često se prisećao dana kada je 1993. godine za dlaku izbegao smrt.

Ilda Šaulić

E-stock/Mirko Rodić

Ilda Šaulić, Foto: E-stock/Mirko Rodić

- Jedan mučan slučaj mi se desio u Beču, kada je trebalo da nastupim u jednom restoranu, a gazda drugog restorana platio je ljude da me sačekaju i u haustoru izbodu nožem. Haustor kao svaki haustor, bez svetla... Ja sam ušao iz osvetljenog hodnika u potpuni mrak i ništa pred sobom nisam video. Jedan me je povukao za ruku i počeli su da me bodu nožem po leđima. Pokušavao sam da eskiviram, da bežim, jer sam čitav život bio sportista.

Gordana Šaulić

E-stock/bibiphoto

Gordana Šaulić, Foto: E-stock

PREPORUČUJEMO I:

 

Šaulići se zahvalili Nemcima i Vučiću

Porodica Šabana Šaulića zahvalila se svima koji su im pružili pomoć i podršku u teškim trenucima. „Porodica Šaulić želi da se u ovim teškim trenucima zahvali na bezrezervnoj podršci i pomoći predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova i potpredsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, generalnom konzulu u Diseldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, osoblju Konzulata u Diseldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške. Zahvaljujemo se klinici u Bilefeldu zbog napora i svestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja života, policiji grada Bilefelda koja nam je neprekidno bila na raspolaganju informacijama, zvaničnicima pokrajine Severna Rajna-Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu koji je omogućio porodici da u toku obdukcionog postupka ipak vidi telo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada prežaljenog velikog čoveka i umetnika Šabana Šaulića“, stoji u saopštenju koje su objavili Šaulići.

Dvadeset pet godina kasnije, istog dana, nije uspeo da se spase.

U teškoj saobraćajnoj nesreći tragično je izgubio život i zauvek nas napustio kralj naše narodne muzike.

Šaban zamenio let, pa pojurio u smrt

Kao što naši stari vole da kažu: „Nema smrti bez sudnjega dana“, tako je i kralju očito bilo suđeno da toga dana napusti ovaj svet.

Supruga Gordana Šaulić kupila je Šabanu avionsku kartu za popodnevni let, ali ju je on samoinicijativno zamenio za jutarnji. Kako smo saznali, nije mogao da dočeka i žurio je kući. Umesto kući, otišao je u smrt.

Sahrana sutra

- Prevelika je ovo tuga da bismo i dalje prolazili kroz agoniju i čekali ponedeljak.

Danas će biti urađena obdukcija, nakon koje će avion Vlade Republike Srbije transportovati Šabanovo telo u Beograd, gde će u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, biti sahranjen.

Gradonačelnik Beograda je u Skupštini grada prethodno potpisao sve potrebne papire i prema planovima porodice Šaulić, sahrana će biti u petak - saznaje „Alo!“ od izvora bliskog porodici Šaulić.