Sabor narodne muzike
Promo
Sabor narodne muzike

Promo

Sabor narodne muzike, Foto: Promo

Ova manifestacija, koja ide stopama nekadašnjeg legendarnog Beogradskog sabora već od početka dobila je epitet prestižne okupivši najbolje mlade pevače ali i one koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

Sabor narodne muzike

Promo

Sabor narodne muzike, Foto: Promo

Na sceni su se najpre smenjivali Biljana Sečivanović, Mirjana Aleksić, Bane Mojićević, Dragi Domić i mnogi drugi otpevavši najveće hitove koje je nekadašnji Sabor iznedrio, medju kojima su i pesme koje su izvodili Kvaka, Toma Zdravković, Safet Isović Lepa Lukić, Šaban Śaulić i mnogi drugi. Praćeni sa čak tri orkestra pevači su pobrali aplauze ljubitelja muzike koji su ispunili dvoranu do poslednjeg mesta. Oni su zagrejali atmosferu da bi je do usijanja doveo Tozovac koji se posle dužeg vremena pojavio na javnom dogadjaju otpevavši svoju pesmu a potom su usledili i drugi velikani poput Šaulića, Bekute i Nede Ukraden a pesme su u revijalnom delu otpevali i Sneki, Raša Pavlović i Rade Jorović.

Sabor narodne muzike

Promo

Sabor narodne muzike, Foto: Promo

- Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije pokrenuo je mnogo akcija tokom prethodnih godina a nadamo se da će i ova prerasti u lepu tradiciju koja neguje muziku u duhu narodnog melosa - rekao je predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i uručio priznanja.

Sabor narodne muzike

Promo

Sabor narodne muzike, Foto: Promo

 

Komentari (2)

DervenD

16.11.2018 15:07

DEO I Ovo je bila baza za obnavljane Beogradskog sabora,koji takmicarski bi trebao da pocne sledece godine.Prvi deo sa "mladjim snagama" bio je takmicarskog karaktera.Najbolji po oceni strucnog ziria sticu prava direktnog ucesca sledece godine. Ziri u sastavu R.Graic,Lj.Pavkovic,G.Lazarevic,prof.Golemovic odlucio je da svih 12 kandidata budu pobednici.Ako je za srecan pocetak i neka je tako.Po meni osetno se izdvojila grupa A.Tirnanic,J.Mihaljica,V,Dimic-Ilic,B.Petkovic,Mirjana Aleksic..

Laki

16.11.2018 18:11

Sve cestitke Tozovcu, za prestiznu i zasluzenu nagradu, cestitke Sabanu i Nadi, obadvoje su karijeru zapoceli u Sapcu u cuvenoj kafani u Sabackoj mali