Sergej Ćetković
YouTube/Printscreen
Sergej Ćetković

YouTube/Printscreen

Sergej Ćetković, Foto: YouTube/Printscreen

Sredinom marta tekuće godine, brojne fanove Sergeja Ćetkovića rastužila je vest o smrti pevačevih roditelja, Dragice i Slobodana. Otac mu je, inače, preminuo nedugo za majkom, što ga je bilo dotuklo.

Oboma, život je odneo koronavirus.

– Dragi moji, prošlo je 40 dana od iznenadnog odlaska mojih roditelja. Praznina je velika, bol i gubitak prevelik i pretežak, ali život mora teći dalje. Hvala svima na rečima utehe, saosećanju i molitvama kojima ste bili uz nas. Beskrajno zahvalan, vaš Sergej – poručio je pevač, u emotivnoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, posle smrti oca, sa velikom tugom objavio je staru, zajedničku fotografiju roditelja, potpisavši je zajedno s ožalošćenom braćom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SERGEJ ĆETKOVIĆ (@cetkovics)

– Koliko god da čovek pokušava da se spremi, koliko god bio jak, za neke stvari se ne možeš spremiti. Misliš, biće dovoljno uzeti vazduh i zadržati ga što duže da izbegneš bol, ali ne. Ne prolazi! Boli i boli i boli… Kažu mi da će sve biti dobro, da je to proces, kao i sam život… Onog trenutka kada se rastaneš sa svojim roditeljima, shvatiš tu bolnu, hladnu istinu. Da više nisi dete. Nema više one roditeljske brige, strepnje, radovanja, nesebične ljubavi… Nema više one koja me donela na ovaj svet i onog ko me voleo, branio i učio životu. Draga majko, iako si nas prva napustila ti, iznenada i bez najave, znao sam da te neće pustiti da odeš sama. Ipak, predugo su vam duše bile vezane na ovom svetu da bi dozvolio da tu poslednju šetnju odšetaš sama. Kako ste se i pre 50 godina zakleli na ljubav i da ćete biti zajedno dok vas smrt ne rastavi, vi ste ovaj put pobedili i samu smrt. Odlučili ste da i u večnosti ostanete zagrljeni. Hvala vam što danas plačemo za vašom dobrotom, nesebičnoj ljubavi, tužni što vas više nema, a srećni što smo imali takve roditelje i što ste nam ostavili toliko lepih uspomena. Sada, vozi dragi tata. Vozi svoj poslednji reli, obori svoj poslednji rekord znajući da te ona čeka tu na poslednjoj krivini, da zajedno nasmejani uđete na vrata raja. Neka vas anđeli čuvaju pod krilima svojim i dragi Bog primi u svoje Carstvo nebesko. Neka vam je večna slava i hvala. Vaši sinovi Igor, Sergej i Srđan.

Dragica i Slobodan preminuli su u razmaku od nedelju dana.