OSTALI SU PRIJATELJI SVE DO KRAJA NJENOG ŽIVOTA! Prva supruga Radeta Šerbedžije je bila balerina, a kada čujete zašto im se brak raspao srce će vam se skameniti!

"Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija, Foto: EPA/Claudio Onorati

Čuveni Rade Šerbedžija je imao svega 23 godine kada je stupio u brak sa zagrebačkom balerinom Ivankom u koju se zaljubio na prvi pogled.

 

Žene su ga oduvek smatrale vrlo privlačnim, a prvu suprugu Ivanku Cerovac, balerinu, mnogo je voleo. Međutim, sudbina im nije bila naklonjena. Upoznali su se mladi i brzo su sagoreli. Rade Šerbedžija diplomirao je s 22 godine, a tad je već bio ludo zaljubljen u svoju balerinu, kako ju je od milja zvao. Graciozna Zagrepčanka osvojila je Radetovo srce jer su bili srodne duše. Oboje su obožavali pozorište.

Rade je diplomirao na Akademiji 1969, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Ivanka i Rade venčali su se sa samo 23 godine. Oboje su jedva bili navršili 23 godine i bila je to prava iskrena mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu "Gavella" u kojem je igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg", a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih. U braku su dobili i dvoje dece. Godine 1971. rodio im se sin kojem su dali ime po Radetovom ocu Danilu, a dve godine kasnije rodila im se i ćerka Lucija. Dotad je Rade već prikupio mnogo glumačkog iskustva.

Budući da su bili vršnjaci, to je bila njihova prava iskrena mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu "Gavella" u kojem je igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg" , a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija, Foto: EPA/Claudio Onorati


PONUDA KOJA SE NE ODBIJA Rade Šerbedžija je dobio istorijsku čast u Americi

 Prvu sporednu filmsku ulogu dao mu je Krsto Papić u "Iluziji", dok je još bio student, a samo godinu dana posle zaigrao je glavnu ulogu u filmu Branka Ivande "Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata". Na televiziji se proslavio ulogama u klasicima Hrvatske televizije kao što su bile serije "U registraturi", "Bombaški proces", "Nikola Tesla", "Putovanje u Vučjak"... Kako je rasla njegova slava, tako se sredinom '80-ih počeo urušavati njegov brak. U pesmi "Hamlet mašina", koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o "veš-mašini" koju je nakon venčanja kupio svojoj balerini.

OVO JE NAJTUŽNIJI PRIZOR SA KOMEMORACIJE: Rade Šerbedžija plakao u tišini, jedva stajao na nogama, prizor slama srca (FOTO)

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pesama u kojoj je napisao da "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

OVO JE PRVA ŽENA RADETA ŠERBEDŽIJE Kada čujete zašto je pukao brak srce će vam se skameniti!

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija, Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života.

UMETNICA! Ćerka Radeta Šerbedžije ne brije dlake ispod pazuha i to bez blama ističe!

 

Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi