Aleksandra Prijović
Dejan Briza/Alo!
Marija Sporić i Aleksandra Prijović

Vladimir Marković

Marija Sporić i Aleksandra Prijović , Foto: Vladimir Marković

Mariji Sporić (18), rođenoj sestri našeg najboljeg mladog fizičara Mihajla Sporića, koji je nedavno preminuo na Kembridžu, ispunila se najveća životna želja da se upozna sa svojom omiljenom pevačicom Aleksandrom Prijović.

Naime, ona je uz pomoć Ace Pejovića, s kojim se ranije upoznala, uspela da sazna kada će Prijovićeva biti u svom restoranu na Dedinju, pa je tamo otišla sa majkom da bi upoznala svog idola.

Na vratima ih je sačekao Aco Pejović, koji je i kumovao ovom susretu.

- Kumo, ovo je ona devojčica o kojoj sam ti pričao. Zove se Marija i rođena je sestra Mihajla Sporića, koji je nedavno preminuo. Obožava te i mnogo je želela da te upozna - rekao je Aco svojoj kumi Priji, a onda ju je pevačica zagrlila iz sve snage. Nije znala šta da kaže, samo ju je gledala i grlila, a onda joj se Marija obratila rečima:

- Ne mogu da verujem da vas vidim uživo?! Ja vas obožavam! Vi ste legenda - govorila je Marija u jednom dahu Aleksandri, a onda ju je zagrlila iz sve snage. Pevačica je jedva uspevala da dođe do daha i do reči, samo ju je grlila i ljubila, a onda ju je pozvala da sedne pored nje i bude njen gost, da ručaju i provedu neko vreme zajedno. Donela joj je i CD da joj ga potpiše, a Marija joj je rekla da ga već ima, da zna napamet sve pesme i da ga sluša svakog dana, kao i da jedva čeka izlazak novog albuma.

Sa Marijom je u restoran došla njena majka, koja nam je rekla da je ćerki morala da ispuni životnu želju.

Marija Sporić i Aleksandra Prijović

Vladimir Marković

Marija Sporić i Aleksandra Prijović , Foto: Vladimir Marković

- Njena sreća nema cenu, a ovo je zaista bila njena najveća želja - rekla nam je majka, koja je nedavno sahranila sina i koja se zaplače svaki put kada se pomene njegovo ime. O njemu nije spremna da govori, ali je za ćerku spremna da je uvek podrži u svemu.

Marija nam je ispričala odakle njena ljubav prema Pejoviću, ali pre svega prema Aleksandri Prijović, i šta je ono što ju je privuklo baš toj pevačici.

- Ne znam da vam odgovorim na to pitanje… Nisam je pratila dok se takmičila u „Zvezdama Granda“, nisam tada znala za nju. Međutim, čim je izbacila prvu pesmu, a kasnije album, počela sam da je slušam svakodnevno. Svaki dan mi počinje njenom pesmom - rekla je iskreno za „Alo!“ osamnaestogodišnja devojčica, koja završava 14. beogradsku gimnaziju. Odličan je đak, ali još nije odlučila čime želi da se bavi u životu.

- Ne znam još. Mnoge me stvari zanimaju i idu mi od ruke, ali se još nisam opredelila za fakultet i buduće zvanje. Volim sport i nauku - kaže mlađa sestra našeg najmlađeg naučnika, koji je nedavno sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

- Volim i muziku, sviram gitaru, ali ne znam da pevam - kaže skromno Marija.

Njena majka, još skromnija od nje, za „Alo!“ kaže da je Marija posebna devojčica, da je zaslužila da bude srećna i da joj ništa na tom putu da u tome uspe neće biti teško.

Marija je i Aci Pejoviću rekla da joj je žao što nije mogla da ode na njegov nastup pre nekoliko dana.

- Pevao si na proslavi firme mog tate pre nekoliko dana. On nažalost nije otišao, ali mi je rekao da ćeš ti pevati i da situacija nije ovakva kakva jeste, došli bismo zajedno da uživamo u tvojoj pesmi - rekla mu je, a on ju je zagrlio i dodao da će biti i nastupa i koncerata te da će joj tek pevati.

- Samo neka smo živi i zdravi, dolazićeš ti na moje nastupe, život je pred nama - dodao je pevač.