Božen Žumbor
screenshot
Božen

Printscreen / Youtube

Božen, Foto: Printscreen / Youtube

Božen Žumbor preminula je 2012. godine nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću.

Kako se tada navodilo, te godine u martu zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazila bila je primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je i dijagnostifikovana bolest. Mesecima se borila, a onda na veliku žalost i izgubila bitku. Sahrani je, prema navodima, prisustvovala samo porodica – Ali i pevačica Neda Ukraden.

Iako je porodica tražila da Božen Žumbor bude sahranjena u krugu najbližih, Neda Ukraden je otišla tada u Hrvatsku da isprati dugogodišnju poznanicu na večni počinak, a zatim je iznela svoje ogorčenje na estradu, koja nije prisustvovala sahrani.

Brojni poznati prijatelji ispoštovali su želju njene majke i nisu dolazili da joj upute poslednji pozdrav. Na tu temu, svojevremeno je za "Alo" progovorila pevačica Zorica Marković:

– Već sam rekla da ću Božen biti dužnik ceo svoj život. Raspitala sam se kada je sahrana i saznala sam da njena majka želi da to bude u krugu porodice. Ispoštovala sam volju te žene, jer je najteže kada roditelj sahranjuje dete.

Božen se, inače, oporavljala na odeljenju toksikologije, a potom je bila puštena na kućno lečenje. Poslednjih meseci života, pak, lečila se kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj i tu je živela sa bakom Katarinom sve do 12. godine. Zatim, pridružila se roditeljima u Roterdamu, pa nakon završene gimnazije otišla i na Višu kozmetičku. Kada se zaposlila, bilo je to u struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih, a "Božen kozmetiks" osnovala je 1991. godine u Beogradu.

Kao i tada, osam godina nakon njene smrti javnost se pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, prema pisanju domaćih medija procenjuje desetinama miliona dinara.

Pročitajte još

Komentari (1)

Natoksikovala se..

25.02.2021 12:29

svojim sopstvenim preparatima, a pare neka nasledi Andrej... i preparate.