Romana, Rasta, Ana Korać
Ilustracija
Romana, Rasta, Ana Korać

Ilustracija

Romana, Rasta, Ana Korać, Foto: Ilustracija

Estradni prestupnici imali su najburniju godinu iza sebe. Mnogima su nelegalne radnje isplivale na videlo, te je tako policija hapsila javne ličnosti poput Stefana Đurića Raste i Uroša Ćertića. Drugi su, poput Ljupke Stević, odlučili da lome automobile ljubavnicima, dok je starleta Ana Korać nelegalno organizovala igru na sreću, pa je mogla da bude osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu.

Rasta

Youtube/Printscren

Rasta, Foto: Youtube/Printscren

Rasta - Pao s drogom, pritvor produžen za još 30 dana

Reper Stefan Đurić Rasta pao je zbog pronađene veće količine skanka, a sa njim je uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađen kokain. Ovde nedelje Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor pevaču Stefanu Đuriću Rasti i B. L. kod kojih su pronašli nelegalne supstance.

Pritvor im je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić. Protiv Đurića i B. L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora. Istraga je u završnoj fazi i očekuje se da bude okončana nakon što u tužilaštvo stigne DNK veštačenje, a onda sledi odluka o optužnici. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

Ljupka Stević

Alo!/Masanori Jošida

Ljupka Stević, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pre nešto više od dva meseca pevačica Ljupka Stević demolirala je dva automobila u vlasništvu generala policije Dragiše Simića nakon što je, kako tvrdi, saznala da ju je varao. Tada su protiv Ljupke Stević podnete dve prekršajne prijave, a određena joj je i zabrana prilaska Simiću.

Njih dvoje su bili u vezi oko deset godina, a u poslednjem intervjuu pevačica je istakla da je i dalje konfuzna povodom čitavog slučaja.

- Iskrena da budem, ja sam baš konfuzna, prošlo je nekih šest nedelja, ja verujem da će me tek stići, bili ste vi uz mene u tom rasulu, rastrojstvu, trudila sam se da budem dobro pred kamerama, ali mislim da će me tek stići – ispričala je Ljupka za “Pink”, a po svemu sudeći, ona i bivši su sada u dobrim odnosima.

Aleksandar Lazić, Sale Tru

Printscreen

Aleksandar Lazić, Sale Tru, Foto: Printscreen

Sale Thru - Pao zbog droge

Reper i učesnik rijalitija “Zadruga” Aleksandra Lazić (32), zvani Sale Thru, uhapšen je početkom oktobra kada je policija u njegovom stanu na Novom Beogradu pronašla veću količinu droge. Pretresom je pronađeno preko jedan kilogram marihuane u različitim pakovanjima, 871 tableta ekstazija, kao i dve vagice za precizno merenje. U stanu su otkrivene dve veće kese sa biljnom materijom zelene boje, kao i 308 manjih paketića istog sadržaja.

Uroš Ćertić

Facebook

Uroš Ćertić, Foto: Facebook

Sredinom oktobra kaskader Uroš Ćertić pušten je iz Centralnog zatvora, gde je završio zbog osnovane sumnje za nelegalno posedovanja oružja, 14. oktobra u poslepodnevnim satima. Nepunih nedelju dana nakon izlaska rekao je da je uhapšen “zbog gluposti”, a da mu je dok je boravio u zatvoru najviše nedostajao sin Nikolas.

Ana Korać

Instagram/Printscreen

Ana Korać, Foto: Instagram/Printscreen

Ana Korać - Pokušala da prevari javnost igrom na sreću

Starleta Ana Korać na svom Instagram profilu početkom oktobra pozvala je sve ljude da učestvuju u igri na sreću, koju je sama organizovala. Kazna za ovakvo delo mogla je da je košta i do dve godine zatvora. Shvativši da je zakoračila u krivično delo, Koraćeva je objavu odmah obrisala, ali su brojni skrinšotovi objave nastavili da kruže društvenim mrežama.

„U ovoj igri učestvovaće 5.000 ljudi od kojih je samo jedan dobitnik ovog automobila! Ukoliko želite da ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, sve što treba da uradite je da uplatite 2.000 dinara na broj +38161... Profil će vas zapratiti čim legne uplata. Svih 5.000 učesnika, njihova imena biće stavljena na papirić i ubačena u veliku kuglu, pisanje imena i izvlačenje biće uživo u lajvu“, napisala je Ana Korać na svom profilu i objasnila da je iznos za učesnike iz inostranstva 17 evra, kao i da ona i njena porodica neće učestvovati u igri.

Romana Panić

e-stock

Romana Panić, Foto: e-stock

Romana Panić - Bila u zatvoru zbog pljačkanja bankomata

Pevačica Romana Panić letos je uhapšena u Australiji zbog krađe novca sa bankomata, a saučesnik u ovom krivičnom delu bio je njen dečko Filip Mrkajić. Sud u Brizbejnu je 27. juna izdao saopštenje u kojem je pisalo da su Romana Panić i Filip Mrkajić uhapšeni zbog pljačkanja bankomata u tom gradu. Policija je prethodno pribavila sve dokaze, snimke s video-kamera, izjave svedoka, prepiske iz telefona pevačice i njenog partnera, tako da je Romani i Filipu ostalo samo da priznaju krivično delo, što su oni i učinili, pravdajući se da su ostali bez novca u Australiji, gde su došli pre pandemije korone.

U zatvoru je Romana bila do 1. avgusta, nakon čega je smeštana u centar za migrante, a u Beograd je deportovana 10. avgusta. Između ostalog, pronađeni su i snimci zabeleženi kamerama postavljenim na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijskih dolara. Romana se u poslednjim izjavama pravdala kako je priznala delo samo da bi dobila manju kaznu.

- Zakoni u Australiji su takvi da kada priznate delo, pola vam se prašta, tako da sam ja na predlog advokata priznala krivicu - navela je Romana.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Nada

05.12.2020 19:06

Koraceva se izvukla ili ? Veoma cudno ? Pa naravno - sto sam ja glupa - ponudila usluge i pao dogovor !