Ceca Ražnatović, Lepa Brena
Vladimir Marković/Alo!
Lepa Brena i Boba Živojinović

Rajko Ristić/Alo!

Lepa Brena i Boba Živojinović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Ovo su neke od najskupljih svadbi ličnosti sa javne scene:

Lepa Brena i Boba Živojinović

Svadba je organizovana 7. decembra 1991. godine u hotelu "Interkontinental", tada ubedljivo najluksuznijem u celoj velikoj Jugoslaviji. Bilo je oko 600 gostiju, sve je izgledalo kao na filmu. Brena je nosila grandioznu venčanicu, gostima se služila torta koju su ukrašavale jestive rakete i gramofonske ploče. Mladenci su dobili bogate darove. Najvredniji je svakako bio automobil marke Mercedes, dar Bobinog velikog prijatelja i teniskog kolege Borisa Bekera. O tome kolika je pažnja posvećena Breninom i Bobinom venčanju dovoljno svedoči i podatak da se čak 2. dnevnik tadašnje televizije Beograd direktno uključivao u prenos svadbe. Čitava svadba je snimana, a video kaseta prodata je kasnije u više desetina hiljada primeraka. Bila je to najveća i najgrandioznija svadba bivše Jugoslavije, a koštala je oko 50.000 nemačkih maraka.

Lepa Brena i Slobodan Živojinović i danas žive u srećnom braku. Imaju 2 sina, a sa njima živi i Bobin sin iz prvog braka. Prošle, 2016. godine proslavili su svoju srebrnu svadbu.

Ceca i Arkan

EPA

Ceca i Arkan , Foto: EPA

Svetlana Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan

Ceca i Arkan venčali su se u Beogradu, 19. februara 1995. godine, u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. Komandant Srpske dobrovoljačke garde je nosio vojno odelo srpskog vojvode iz Prvog svetskog rata, a poznata pevačica prelepu venčanu haljinu, koju je kreirao čuveni Grk Dimitrios. Čitava ceremonija bila je tradicionalna, po svim srpskim svadbenim običajima. Događaj su prenosile najveće medijske kuće u Britaniji i Americi. Svadbeno veselje priređeno je u beogradskom Interkontinentalu. Bilo je više od 800 gostiju, za bogatu trpezu bio je zadužen poznati kuvar Jakov Stablović. Jele su se najraznovrsnije đakonije i specijaliteti, pio najkvalitetniji francuski konjak. Mladenačka torta imala je 5 spratova i 70 kg. Ukupan ceh, kako su mediji tada preneli, izneo je oko 100.000 nemačkih maraka.

Dara i Milan

Alo!/Masanori Jošida

Dara i Milan, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Dara Bubamara i Milan Kesić

Poznata novosadska folk pevačica i pariski biznismen venčali su se 3. maja 2008. godine, u Sabornoj Crkvi u Novom Sadu. Svadbeno veselje održano je u hotelu Park. Bilo je oko 600 zvanica, sve je izgledalo glamurozno - od luskuznih belih limuzina i kočija sa belim konjima, preko unikatne venčanice koju je kreirao čuveni libanski dizajner Eli Sab, nakita od 4 različite vrste zlata i spektakularnog vatrometa, pa do ogromne, 80 kilograma teške torte. Svabda je koštala oko 120.000 evra.

Marko Kovačević i Josipa Šarac

Hercegovačka svadba veka održana je juna 2013. godine u Tomislavgradu kod Livna. Mladenci Marko Kovačević i Josipu Šarac su do ugostiteljskog objekta "Kod Bilog na Kolu", gde se svadba održavala, došli helikopterom. To zadovoljstvo su im priuštili Markovi otac i brat, koji se uspešno bave privatnim preduzetništvom. Ova neobična vožnja koštala je 3.500 konvertibilnih maraka. Na svadbi je sve bilo raskošno i glamurozno, slavilo se 3 dana, bilo je preko 1.000 zvanica, a tačan iznos koji je potrošen nije poznat.

Jelena i Novak Đoković

Profimedia

Jelena i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Jelena Ristić i Novak Đoković

Nole i Jelena priredili su svoje venčanje na crnogorskom Svetom Stefanu jula 2014. godine. Svadbena ceremonija je trajala nekoliko dana. Prvog dana uveče organizovana je žurka dobrodošlice u restoranu Agora; ceremonija venčanja obavljena je sutradan na Kraljičinoj plaži; crkveno venčanje obavljeno je u manastiru Praskvica, nekoliko dana kasnije. Najbolji teniser sveta potrudio se da za oko 200 zvanica obezbedi sve vrhunsko. Čak je iznajmio i limuzinu koja će svim gostima biti na raspolaganju, a tu uslugu je platio 15.000 evra. Svim gostima bilo je obezbeđeno prenoćište u najekskluzivnijim objektima, hotelu Maestral i rizortu Aman, kao i povratne avionske karte. Ustvari, Đoković je zakupio čitavo ostrvo Sveti Stefan, tačnije sve apartame i sobe koji na njemu postoje.

Za muzički program bili su zaduženi Milica Todorović, Lena Kovačević, Miroslav Ilić i Željko Samardžić, uz pratnju dva vrhunska benda. Na meniju je bilo raznih posnih i specijaliteta od ribe, ali i pršut i jagnjetina. Sve skupa, ovo je bila ubedljivo najskuplja svadba na Balkanu, za koju je, prema pisanjima medija, izdvojeno neverovatnih 2.500.000 evra.

Igor Kojić, Severina Kojić

Alo/Rajko Ristić

Igor Kojić, Severina Kojić, Foto: Alo/Rajko Ristić

Severina Vučković i Igor Kojić

U novembru 2015. godine venčali su se hrvatska pevačica Severina i Igor Kojić, fudbalski menadžer, sin srpskog folk pevača Dragana Kojića Kebe. Bilo je oko 600 gostiju, pretežno estradnih zvezda iz Srbije i Hrvatske. Služeni su vrhunski specijaliteti srpske kuhinje i pila najkvalitetnija pića.

Seve se više puta tokom svadbe presvlačila, a sve njene haljine su kreacija Matije Vuice. Za prvi mladenački ples Severina i Igor odabralisu pesmu "Moje zlato". Nju je otpevao Petar Grašo, a kasnije su i mnogi drugi gosti pevali. Svadba je bila vrhunski organizovana, vodilo se računa o svakom i najsitnijem detalju. Oni koji vole da kalkulišu i računaju, procenili su da je koštala 52.000 evra.