Momčilo Bajagić Bajaga
Printscreen/youTube
Momčilo Bajagić Bajaga

Printscreen/youTube

Foto: Printscreen/youTube

Momčilo Bajagić Bajaga sa karijerom dugom više decenija uspešno odoleva svim nedaćama kroz koje smo kao narod prolazili. Krizne situacije prevazilazi uz pomoć posla, pa je tako i ovog puta. Ne dozvoljava da vanredno stanje i pandemija koronavirusa koja je proglašena u svetu zaustavi njegovo kreativno stvaralaštvo.

I kad nema direktne kontakte s publikom, Bajaga ne staje s poslom, a trenutno radi na više frontova. U Sava centru nedavno je održana premijera filma „Hotel Beograd“, za koji je Bajaga, zajedno s Milošem Bikovićem, snimio pesmu „Darja“. Brzo je postala veliki hit, a muzičar otkriva da s radom nije stao, već se posvetio još jednom filmu, mjuziklu i novom albumu.

- Premijera filma „Hotel Beograd“ je dobro prošla. Dok sam uradio „Darju“, film je već bio montiran, a Biković me je zvao i tražio da napravim nešto za odjavnu špicu. Inače, Bikovića nisam poznavao ranije, upoznao sam ga tek prošlog leta - rekao je Bajaga za Tanjug.

Momčilo Bajagić Bajaga

Alo!/Rajko Ristić

Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ono što trenutno okupira pažnju ovog muzičara jeste još jedna saradnja s našim piscem Dušanom Kovačevićem. Još se pamti Bajagin uspeh s muzikom za ostvarenje „Profesionalac“.

- Sada radim na filmu „Nije loše biti čovek“, nadamo se da će premijera biti na jesen. Završio sam pesme koje su se slikale u filmu, ostaje mi da uradim instrumentalnu muziku - nastavlja Bajaga i dodaje da će film biti interesantan i neobičan. - Odlični su glumci. Video sam delove scenarija koji se sad montiraju, ali još je rano da se priča o tome - dodaje roker.

Momčilo Bajagić Bajaga

Rajko Ristić

Foto: Rajko Ristić

Zbog trenutne situacije vrlo je nezahvalno planirati koncerte, kako kaže posebno mu je žao što je otkazao koncert podrške Dušanu Kojiću Koji.

- Normalno, to je u skladu s merama koje se preduzimaju. Iskoristiću ovo vreme kad nema svirki da malo poradim na albumu, da ne sedimo besposleni - zaključuje muzičar.