Tanja Savić
Screenshoot Youtube
Tanja Savić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Prema ranijim saznanjima iz policije, Tanja je supruga prijavila kada je saznala da je odveo decu, što je kasnije i potvrdila. Ipak, za sada je još uvek nejasno pod kojim okolnostima je Jovančević izveo decu iz zemlje, s obzirom na to da je ona ispričala kako za odvođenje dece nije dala nikakvo odobrenje, a da Jovančević s druge strane tvrdi kako je sve uradio u dogovoru sa njom.

Tanja Savić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

“Na Veliki petak moj muž je otišao sa decom u Australiju. Ja sam jaja farbala u četvrtak da bih im ih odnela u petak. Kada sam otvorila vrata stana, on je bio prazan, bez dečijih stvari, bez kofera, deca nisu bila tu. Ja dva dana nisam znala gde su deca, Dušan je isključio mobilni telefon, bio je neostupan”, ispričala je ona u jednoj emisiji.

Ekipa Alo.rs pozvala je advokata A.I. koji nam je objasnio pravni aspekt borbe Tanje Savić da vrati decu, koja tvrdi da je muž odveo u Australiju bez njenog znanja i saglasnosti:

Tanja Savić

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

- Da bi maloletna lica, u ovom slučaju deca, mogla da pređu bilo koju granicu van okvira Srbije, neophodno je da postoji pisana i overena saglasnost oba roditelja. Ukoliko je Tanja potpisala tu saglasnost,  tu zaista ne vidim nikakav problem i tada ona nema pravo da pravno goni supruga. Ukoliko se radi o falsifikatu, protivpravnom dokumentu, koji nema overen potpis i pečat notara, onda se radi o krivičnom delu. Trebalo bi proveriti pre svega saglasnost, jer na njoj treba da piše i datum od kad do kad deca mogu da borave van granica naše države sa jednim roditeljem, a uz saglasnost drugog. Nažalost, iz prakse govorim, mnogi roditelji ne napišu upravo taj datum, pa se posle mogu izroditi brojni problemi, kao u ovom slučaju. Sama saglasnost od trenutka potpisa važi godinu dana, a ukoliko se Tanja složila sa istom, nema pravo na krivično gonjenje, dok sa druge strane suprug ima pravo da zadrži decu u trajanju od godinu dana, dok ne istekne saglasnost. Sada ću reći nešto ne kao pravnik nego kao građanin Srbije, žalosno je kroz šta prolazi Tanja Savić, privatno volim da je slušam, a po svemu sudeći crno joj se piše, golgota u njenom slučaju tek sledi - rekao je za Alo.rs A.I.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

Sneza

12.08.2020 10:11

Zbog takvih budala normalan svet ispasta!

ljiki001

12.08.2020 11:06

@Sneza - Kada je neko u depresiji,u agoniji,nije mu do zivota. Ne slika se u fulu sredjen i ne kaci te slike na drustvene mreze.

biljamag@yahoo.com

12.08.2020 11:13

Nije sve baš tako kao što kaže advokat.Pre nekog vremena iskrslo je da hitno treba da otpujtujem avionom u inostrastvo i rešila sam da povedem svog maloletnog sina.Otac moje dece sa kojimsam u braku sa drugim detetom je bio takodje u inostranstvu te nije mogao da mi da saglasnost.Policajcima na areodromu sam objasnila situaciju i on mi je rekao da mogu da odvedem dete jer smo mi- oboje roditelja saglasno izvadili detetu pasoš.Zvučalo mi je čudno, ali ja odvedoh dete bez problema.

Elenaa

12.08.2020 11:50

Za koga se sve zene udaju, pa to nema racionalnog objasnjenja. Ajde more samo da se udam a posle nema veze da li deca ispastaju. Nije svako da bude majka ili zena

zoks

12.08.2020 13:43

Nije mi jasno čime je odveo decu kada avionski saobraćaj nije tada funkcionisao i to za Australiju