Jelena Jevremović
Screenshoot Instagram
Jelena Jevremović

Screenshoot Instagram

Jelena Jevremović, Foto: Screenshoot Instagram

Porodica i prijatelji još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da ga više nema među živima, a njegova ćerka Jelena Jevremović na sve načine pokušava da održi sećanje na njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Mikijeva naslednica otkriva da joj otac najviše nedostaje tokom praznika, kao i u kafani. Kada čuje njegove pesme, pevačica je u stanju da muzičarima ostavi poslednji dinar iz novčanika.

Šta se promenilo u tvom životu nakon očeve smrti?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by J. J. ?‍?‍??????? (@jelena_jevremovic_j.j_) on Jan 14, 2017 at 5:23am PST

U kojim trenucima ti Miki najviše nedostaje?

- Svakako u vreme praznika. To je bilo vreme koje je okupljalo porodicu i prijatelje, tada smo se veselili, pevali, emocije su u toku praznika nekako uvek bile postavljane na pijedestal. Najteže mi pada Pravoslavna nova godina, pošto je tata preminuo upravo 13. januara. Sećam se, dan uoči Srpske nove 2017. godine nebo je sijalo od vatrometa, dopirala je muzika sa svih strana, a ja sam bila najtužnija ćerka na svetu jer je taj svet napustio moj tata. Nedostaje mi mnogo i kada negde kada izađem čujem kako pevaju njegove pesme. Tada bi on po običaju uzeo mikrofon i otkinuo pesmu od srca, onako kako je on to najbolje znao, pa mi prosledio mikrofon i nastavili bismo noć zabavljajući goste, iako samo i sami bili gosti. Uz njegove pesme danas se svaki izlazak završi mojim bankrotom, jer sav novac koji imam dam muzikantima.

Kaješ li se zbog nečega u vezi s njim?

- Jedino za čim žalim je što nismo kao porodica imali više zajedničkog vremena dok smo još mogli. S obzirom na to da je tata bio čovek od karijere, čovek koji je stalno putovao, navikli smo se na njegova česta odsustva. A kada se vraćao, a brat i ja već bili adolescenti, imali smo već izgrađene živote, prve simpatije, pa nam je svakako bilo primamljivije da pobegnemo iz kuće i budemo sa svojim društvom. Nekako, kada ostaneš bez roditelja, najviše žališ zbog premalo vremena koje si proveo s njima.

Koje tatine reči ti konstantno odzvanjaju u glavi?

- "Kad ne znaš šta da kažeš, reci istinu", ili "čovek je veliki onoliko koliko prašta." Umeo je i da kaže: "Život nas umetnika ume da bude veoma težak i naporan, ali zato nikada nije dosadan."

Na čemu si ocu najviše zahvalna?

- Najpre što je bio dobar čovek koji je širio ljubav, pa je tako to isto preneo na brata i mene. Na mnogo radosti koju sam osećala prateći njega i mamu po turnejama, na mogućnosti da imam taj dar i uspem uz muziku i da se radujem i tugujem do te mere da umrem i ponovo se rodim. Na empatiji, čistim emocijama, osećaju za umetnost, svemu o književnosti čemu me je naučio. Zahvalna sam njemu na postojanju, a bogu što je baš on bio moj otac. Ne samo zahvalna već i počastvovana.

 

Komentari (2)

mia

12.01.2019 23:55

Moja mama je bila vrliki fan Mikija ,a umrla skoro kad i on u 65 god.zivota. Zivela je muziku,i mislim da je tskvog muza htela.Jedva jedno unuce docekala.Sta ja da kazem?

Ana

13.01.2019 09:28

Sad imas mamu Sonju, a do juce si sve najgore o njoj pricala!