Šaban Šaulić
printscreen
Šaban Šaulić

printscreen

Šaban Šaulić, Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obeležili pevačev život i 50 godina dugu karijeru.

"Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali", priča za Informer dobro obavešten izvor.

"Šabanova mlađa ćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga."

Šaban Šaulić, sahrana

Marko Metlaš/Alo!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocenjivu zbirku pevačevih uspomena.

Čamac stiže iz Krčedina

Naš sagovornik objašnjava da će mesto u spomen-kući naći sve ono što je legendarni pevač za života najviše voleo:

Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Slobodan Ćurčić: Meni je dao prvi intervju

Šaban Šaulić je davne 1969. godine gostovao na Radiju Šabac, gde je predstavio pesmu "Dajte mi utjehu" i dao svoj prvi intervju. Sa pokojnim pevačem razgovarao je novinar Slobodan Ćurčić (82), sada penzioner, koji je evocirao uspomene njihovog susreta.