Pomen Šabanu Šauliću
Alo! Nenad Vujanović

U Aleji zaslužnih građana gde je kralj naše narodne muzike sahranjen, pristižu prijatelji, familija i poštovaoci njegovog lika i dela.

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Nemačku pre dve godine ima je nastup u Bilefeldu. U Nemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vreme bio nasmejan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Sa koleginicom Teom Tairović, Šaban je počeo svoj poslednji nastup rečima: "Jamo, pali, idemo!". "Odlaziš, odlaziš", bile su reči pesme koju je prvu zapevao ne sluteći koliko u tim rečima ima tragične simbolike.

Posle nastupa, pevač je sa svojom ekipom otišao u hotel kako bi odmorio nekoliko sati pre leta nazad za Srbiju. Kako je ispričao pevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6.15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pevač je bio nervozan i zamerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Šaban Šaulić pomen, Foto: Vesna Đorđević/Alo!

Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Sanja

17.02.2021 11:23

Mogla je Sanela duzu suknju da obuce i nize stikle obuje...nekako nepristojno, ne ide...