Miroslav Ilić
Rajko Ristić/Alo!
Miroslav Ilić

Alo!/Rajko Ristić

 Foto: Alo!/Rajko Ristić

PROČITAJTE JOŠ:

Kako "Alo!" saznaje, Vrhovni kasacioni sud Srbije je odbio žalbu Miroslava Ilića, a početak suđenja za utvrđivanje očinstva zakazan je danas u Višem sudu u Beogradu.

Posle tužbe mladog lekara iz Amerike, koji traži da Ilić uradi DNK test, i tvrdnji njegove majke Mirjane Antonović objavljenih u autobiografiji "Ovo malo istine" da je Devin začet u njenoj ljubavnoj vezi sa pevačem, sud će konačno da razjasni da li su u krvnom srodstvu!
Naš izvor blizak sudu navodi da je „slavuj iz Mrčajevaca“ čak dve godine odlagao suđenje na foru žalbi! U ovom sporu je javnost isključena i novinari ne mogu da prisustvuju saslušanju parničnih stranaka, koje tek predstoji.

Miroslav Ilić

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Advokat Vilijam Paspalovski, punomoćnik Devina Antonovića, otkriva čime se sve poslužio popularni folk pevač da bi izbegao suđenje. 

"Prvo su tvrdili da Viši sud u Beogradu nije nadležan, već da postupak treba da se vodi pred američkim. Međutim, Viši sud je odbacio žalbu i utvrdio da je nadležan za utvrđivanje očinstva. Na to su ulažili novu žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, ali je i tamo sve odbačeno i potvrđeno je rešenje Višeg suda. Tada su pokrenuli takozvanu reviziju pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, protiv rešenja Apelacionog suda. Međutim, revizija je odbijena i potvrđeno je rešenje Apelacionog suda, posle čega je zakazan pretres. Spor oko nadležnosti suda ovim je okončan i sada predstoji saslušanje parničnih stranaka", kaže za Vilijam Paspalovski.

Mirjana Antonović

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Mirjana Antonović u ekskluzivnoj izjavi za "Alo!" kaže da su ona i Devin veoma zadovoljni što je Kasacioni sud odbio žalbu kojom je Miroslav pokušao da zaustavi suđenje.

"Počinje glavno suđenje. Miroslav je slušao zle i loše savetnike, izgleda da je njima opkoljen. Trebao je da bude pošten i da čini ono što je pravedno i pred Bogom i pred ljudima. Ovo je sve moglo da se izbegne jednim razgovorom. Čovek ne može da stvori jedno biće i posle toga da se pravi lud! Postoje neka moralna pravila u životu, a on očigledno misli da je izuzetak. Očekujemo da će Viši sud u Beogradu da okonča njegova glupiranja i da će pravda da pobedi", ističe Devinova majka i dodaje da čovek u godinama treba sasvim drugačije da se ponaša, pogotovo ako je javna licnost.

"Ako se Miroslav ne opameti, ovo će se vući i posle njegove smrti. Devin se simbolički bori u ime sve napuštene dece, da pokaže lošim roditeljima da se ne mogu tako ponašati prema slabim i nedužnim bićima. Jedna prosečna majka ne može da izdrži ovakvu torturu i zato je potrebno da se izmeni loš zakon, koji izgleda odgovara pojedincima. Obavezna DNK analiza je zakon u svim modernim zemljama. Nije mi jasno zašto Srbija hoće da ostane u mračnom dobu. Ako ne zaštitimo našu decu onda ne možemo ni očekivati bolju budućnost. Nadamo se da će se ovo sa Miroslavom uskoro završiti i da će pravda pobediti" kaže Mirjana, koja će isplanirati dolazak u Beograd čim je sud pozove.

Mirjana Antonović

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ilić ne odgovara na pozive 

Pozvali smo juče Miroslava Ilića da proverimo da li će se pojaviti na sudu, ali se nije javljao na telefon. Prošle godine, kada je Apelacioni sud u Beogradu odbio njegovu žalbu, a Viši sud zakazao suđenje za 20. jun, tvrdio je “da ne znam za tu informaciju.

"Prvi put čujem za to, a ja bih za to trebalo da znam. To je patka, i ranije su izlazile takve informacije", rekao je tada Ilić.