Majka i ćerka
Profimedia.rs
Ivana Stamenković Sindi sa ćerkom

Rajko Ristić

Ivana Stamenković Sindi sa ćerkom, Foto: Rajko Ristić

Nedavno je slučaj nasilja u porodici, u kojem je prijavila nekadašnjeg supruga Nikolu Pavlovića, zastareo.

- Prijavila sam bivšeg supruga za nasilje nad mnom i detetom, on je dobio i zabranu prilaska, a uz to borila sam se za starateljstvo nad detetom. Krivična prijava ide na jednu stranu, starateljstvo na drugu i u međuvremenu su oni doneli odluku da je on bolji staratelj za dete. Socijalno je donelo da meni pripadne dete, međutim neki advokati su korumpirani sa veštacima, gde veštaci određuju ko je podobniji roditelj po njihovom psihološkom modelu. Tako da veštaci, zbog toga što primaju mito i novac, napišu da je suprotna strana podobnija - rekla Sindi u jutarnjem programu Jovane i Srđana.

- Po mišljenu veštaka kažu da sam ja podobna kao roditelj, a i moj muž. Međutim, tu piše da on bolje otkriva potrebe deteta i da je dete emotivnije i vezanije za njega iako je kod mene bilo pre toga četiri godine. Na osnovu samo te jedne rečenice oni vam oduzimaju pravo na dete i pravo na starateljstvo, a u tom momentu je bila podignuta prijava za nasilje protiv njega - rekla je Sindi u emisiji i dodala:

Ivana Stamenković Sindi

printscreen

Ivana Stamenković Sindi, Foto: printscreen

- Nigde ne piše da sam ja loša majka, da sam nesposobna, niti da postoji ijedan jedini razlog što oni mene lišavaju roditeljskog prava - dodala je ona.

Sindi razmišlja o Strazburu.

- Imala je četiri godine kada sam se razvela. Pitala sam advokata i za Strazbur. Gubim sva prava na dete, kao da nikada nisam bila majka, koja ćerku viđa utorkom i četvrtkom po dva tri sata i svaki drugi vikend i tako četri godine i to je premalo za dete i majku koja može da brine o svom detetu i ja sad ne mogu ništa da uradim. Nigde ne piše da sam ja loša majka, da nisam podobna. Pita me što nisam sa njom. Kad je bila mala, govorila sam joj da mama ima mnogo posla i da mora da bude sa tatom. Plakala je, a ja sam morala da budem jaka za nju i da ostanem zdrava - očajna je bivša modelsica.

 

 

Komentari (14)

nana

23.03.2018 11:52

Rosiljstvo po meni treba da bude ravnopravno i zajednicko , drugo , svi znamo da pevaljke nocu pevaju po kafanama i nema ko da brine o detetu . Znam toliko dobrih oceva koji brinu o deci bolje nego majke. Nervira me i to sto sud automatski dodeljuje majka decu koje nekad nemaju ni uslove za zivot a oceve sikaniraju. Nadam se da ce te mi objaviti komentar.

Lula

24.03.2018 07:26

@nana - Sud NIJE LUD. Koriste sve da pljuje čoveka s kim je rodila dete! PA TRČI NA TELEVIZIJE! PA NJENO DETE JE VEĆ VELIKO, samo može da odluči. Da je detetu loše ono bi pobeglo.

mena

23.03.2018 12:25

Treba da nastavi da se bori,da postigne to da dete zeli da zivi sa njom. Uvek moze da se trazi izmena odlluke sa novim argumentima. Ona nije lisena roditeljskog prava,radi se samo o tome da trenutno otac vrsi neposrednu brigu o detetu.Uloga majke je i dalje nezamenjiva i vreme koje joj je odredjeno treba maksimalno da posveti detetu.

Šeki Šeki

23.03.2018 13:16

Ja odbijam da poverujem da ova uzorna majka nije do sada našla šeika sa Bliskog istoka da joj neograničenim finansijskim sredstvima od prodaje nafte omogući pobedu na sudu! Svet se bliži kraju,nema nam spasa.

Mira

23.03.2018 22:39

@Šeki Šeki - Da Li ovi sto komentarisu mogu imati tacku, zarez da bi tekst bio razumljiv???

deda

23.03.2018 13:21

E Sindi došlo je vreme da nesmeš ulicom sam da prošetaš može neko da te tuži za nešto dovoljno da te neko prijavi svedoci i ti si prso a kad dodje do suda tu nastupaju inžinjeri bitno da je neko kriv a što i zbog čega to nema veze bitne su pare

Bi

23.03.2018 13:23

Strašno je šta rade socijalni radnici i advokati. Provociraju ljude, smeštaju im razne smicalice, vrlo su opasni i sve zarad para koje im bogati roditelj stavlja u džep.

mena

23.03.2018 14:17

@Bi - Pa,ona je rekla da su socijalni radnici dali ppovoljno misljenje. Pazljivo citaj tekst pre nego optuzis!

Srbin

23.03.2018 15:52

PEVACICA ???!!!

vanja

23.03.2018 16:41

budite realni bar malo! ko bi hteo da ima mamu koja se vucara po realitima ?! a i cime se bavi doricna? sud je potpuno u pravu.

Nepismen

23.03.2018 19:29

@vanja - Bolje majka koja je poslovna pratnja nego otac nasilnik i pijanac, makar ne bije dete. Moje mišljenje...

dar mar

23.03.2018 23:00

Majka koja uzme stvar u svoje ruke je uvek pobednik.

D

24.03.2018 06:58

Ovde su svima male plate i zbog toga onaj ko ima novac moze da radi sta god hoce.Na zapadu,gde manje ili vise ljudi imaju dobre prihide mogu da vaze i zakoni jer nema toliko besparice,dugova i neizmirenih racuna kao kod nas.

Zaklina

24.03.2018 16:46

Nije to zasluzila, vidi se da pati za detetom, a doticni sta reci, hoce samo da joj se Sveti, da mu je stalo do deteta dao bi ga majci! Para vrti gde burgija nece