Nika Antolos
Printscreen Instagram
Nika Antolos

Printscreen Instagram

Foto: Printscreen Instagram

Pevačica Nika Antolos (29), nekadašnja članica ženskog benda Feminem koja je Hrvatsku 2010. godine predstavljala na pesmi Evrovizije bori se sa teškom bolešću, a potresne detalje deli na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je nakon odlaska u bolnicu, ispitivanja i dijagnostikovanja multiple skleroze, objavila video snimak i napisala: "Punkcija obavljena, multipla sad potvrđena. Prvi put sam terapiju primila, a sada on nastupa."

Pre dva meseca nije ni slutila šta je čeka. Zbog brige o detetu povukla se iz pevačke karijere, ali se posvetila pisanju i nada se da će jednog dana izdati knjigu.

Multipla skleroza je obolenje mozga i kičmene moždine, najčešće je progresivna i može dovesti do visokog stepena funkcionalne onesposobljenosti. U svetu je dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, a kod nas je ima oko 7.000, ali postoji tendencija rasta. Najčešće se javlja kod mlađih osoba, između 20. i 40. godine, mada retko može da se javi i kod dece mlađe od 10 godina i starijih od 50. Ipak, najviše zahvata populaciju koja je radno i reproduktivno u punoj snazi, pa je izuzetno važno da se kompletna zajednica uključi u lečenje, rehabilitaciju i pomogne obolelom u svakodnevni život. Pomoć društva je neophodna i zbog članova porodice, jer bolest često traži njihovo potpuno angažovanje.