Pevači, pare
Printscreen/YouTube
Pevači, pare

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

Romske svadbe važe za glamurozna slavlja na kojima se svi uvek dobro provedu, a oni koji nastupaju odlično zarade. No u javnosti je gotovo nepoznato da domaćini često od pevača traže da vrate basnoslovni bakšiš - na kraju svega.

Kako otkriva izvor za pomenuti list koji je bio čest gost na brojnim romskim veseljima, bakšiš koji pevači dobiju, odmah posle nastupa moraju da vrate domaćinu.

- Svi smo gledali one snimke sa brojnih romskih svadbi kada pevačima lepe novčanice na čelo, obasipaju ih novcem, bacaju na sve strane, a potom sve to snimaju kako bi se hvalili na društvenim mrežama. Ali, postoje romske svadbe na kojima se sav taj novac nakon završenog slavlja vraća domaćinu ili onome ko je dao novac. Ljudi obično misle da pevači na tim svadbama zarade pravo bogatstvo, ali to uopšte nije tako. Domaćin ih angažuje za slavlje, potom plati dogovoreni honorar, a sav novac koji dobiju od toga što im daju za njihove muzičke želje moraju da vrate. Naravno, ovo nije slučaj na svim svadbama, već na pojedinim, a to je javna tajna na estradnom nebu - otkriva izvor koji je do detalja upućen u ove glasine. Dešavalo se da dođe i do tuča na nekim veseljima.

Darko Lazić

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

A niko od pevača koji učestuvuju na ovakvoj vrsti proslave ne želi u javnosti da govori o tome, ali je naša saznanja potvrdio jedan naš popularni pevač koji je zamolio da njegovo ime ne pominjemo u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (7)

Voja

14.10.2020 21:07

Pazi da ne vraćaju znaš kad bi više pevali hhhaaaaaaa

Voja

14.10.2020 21:09

Kakva glupost pazi da nevraćaju

zoki

14.10.2020 22:06

Gospodin pevac nije napomenuo da postoji pogodba sa ili bez baksisa. Ako je bez baksisa onda je veca pogodba i samim tim uzimaju vise para jer su se vec ogradili za baksis. pa zasto bi neko ko pravi veselje odnosno gazda ostavljao baksis muzici.

zoki

14.10.2020 22:11

naravno da vracaju kad su se vec ogradil pri pogodbi za onoliko koliko oni smatraju da bi mogli da izvuku od baksisa .Samim tim uzimaju vise para pri pogodbi upravo za tu razliku.

Vladimir

14.10.2020 23:24

Znači pevači i pevačice pristaju za dogovoreni honorar da tri dana neko pljuje na novac i lepi im na lice a oni to satima drže na licu pa još ljube taj novac? Pa vraćaju? Znam onu sa mrmotom, folijom i čokoladom... Nego čuli da je poreska pijurila IT slobodnjake...

XXL

15.10.2020 00:17

Jes' vala dođu da im pevaju i još im plate za to - malo morgen.

slobodan2231

15.10.2020 07:47

Ima dosta istine u tekstu! To je pevanje i sviranje na GARANCIJU! Sve sto je preko dogovora vraca se gazdi, a ako nema dovoljno gazda doda! To je sve stvar dogovora gazde i menadzera muzicara!