Toni Cetinski
Masanori Jošida/Alo!
Toni Cetinski

Masanori Jošida/Alo!

Toni Cetinski, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Pop zvezda godinama unazad otplaćuje dug Poreskoj upravi Hrvatske, koji je prvobitno iznosio čak 43.000 evra

Poreska uprava Republike Hrvatske objavila je godišnju listu dužnika, a na spisku onih koji nisu izmirili obaveze prema državi našao se pevač Toni Cetinski (51).

Toni Cetinski

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!
Toni Cetinski

Screenshot

Toni Cetinski, Foto: Screenshot

Pored njega, srpskoj javnosti poznati muzičar, gitarista i pevač hrvatskog rok sastava Prljavo kazalište, Jasenko Houra (60), takođe je na listi, sa nešto manjim dugom od Tonija. Njegovo zaduženje je 20.315 evra.

Inače, Toni je 2018. godine bio u centru skandala kada se saznalo da za porez duguje čak 43.000 evra. Pevač je tada za hrvatske medije otkrio da za dug krivi bivšu suprugu Ivanu Nobilo. Kako je naveo, on je pristao da joj bude žirant, zbog čega je sada morao da proda stan kako bi otplatio njen dug.

- Dozvolio sam sebi da budem među najglupljoj grupi građana. Bio sam žirant za kredit bivšoj ženi i upao u zamku. Danas to otplaćujem- izjavio je Toni.

Toni Cetinski i njegova supruga

printscreen/instagram

Foto: printscreen/instagram

Ipak, njegova žena oštro je demantovala sve navode, pa je javno otkrila šta se zapravo desilo.

- Toni je bio sadužnik, a ne žirant za dva stana koja smo kupili pre razvoda. Podelili smo stanove i kredit, ali sam ja kao glavni dužnik platila porez za oba stana, a ne on. Povrat polovine iznosa tražila sam sudskim putem, ali smo se nagodili i plaća mi u ratama - rekla je Ivana.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Nada

02.11.2020 15:36

Nisu samo u Hrvatskoj javne licnosti duzne za porez vec je to obicaj i u Srbiji ! Kada naprave koncerte i zgrnu lovi tesko im da plate drzavi ono sto je po zakonu svuda u svetu ! Ku.ce se da zive luksuzno a sve je na kredit pa kada djavo dodje po svoje traze krivca u drugoj osobi - jadno i bedno !