Pevačice
Instagram/printscreen

 

Pevačice

Instagram/printscreen

Pevačice, Foto: Instagram/printscreen

Mnogo je sudskih procesa koji se vode između javnih ličnosti, a najveća tužibaba je jedna pevačica poznatija po skandalima, vanbračnim aferama i eksplicitnim fotografijama i snimcima, nego po hitovima.

Ceca i Dara

Rajko Ristić

Ceca i Dara, Foto: Rajko Ristić

Sledeći put, 2014. godine, platila je Ceci 80.000 dinara i 113.000 dinara sudske troškove jer joj je u otvorenom pismu nanela duševnu bol i ukaljala joj čast i ugled.

Seka Aleksić

Printscreen

Seka Aleksić, Foto: Printscreen
Aca Lukas

Foto: Youtube printscreen

Aca Lukas, Foto: Foto: Youtube printscreen

Nije poznat ishod procesa sa Aleksićevom i Lukasom, dok su prema presudi Višeg suda, Ivanović i televizija na kojoj je radio osuđeni da joj plate 700.000 dinara odštete, kao i 258.000 dinara sudskih troškova.

Odšteta od 100.000 dinara

Zorica Brunclik, Miloš Bojanić

Rajko Ristić, Printscreen

Zorica Brunclik, Miloš Bojanić, Foto: Rajko Ristić, Printscreen

U drugoj sezoni "Farme" najviše se pamti sukob između starih prijatelja Zorice Brunclik i Miloša Bojanića.

Folk pevača je toliko zabolelo što ga je napala koleginica da je odmah po izlasku podneo tužbu protiv nje. Zorica je na kraju morala da mu plati 100.000 dinara na ime nematerijalne štete. Miloš je nedavno izjavio da je koleginici oprostio uvrede, ali da ih nije zaboravio.

Pomirile se uz ručak

Vendi

E-stock

Vendi, Foto: E-stock

Petrovićeva je tužila Vukelićevu jer je izjavila da se bavi bacanjem crne magije, tražeći da joj za to plati odštetu.

Zlata Petrović

Masanori Jošida/Alo!

Zlata Petrović, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Međutim, na suđenju su shvatile da ih je posvađala treća osoba, pa je Zlata zatražila od sudije da se tužba povuče, što je i učinjeno. Nakon toga, otišle su na ručak, gde su se slatko ispričale.

Presavila tabak zbog uvrede

Stoja Novaković

printscreen

Stoja Novaković, Foto: printscreen

Najavljujući premijeru prve epizode rimejka kultne TV serije "Pozorište u kući", Bjelogrlić je u Dnevniku 2 RTS rekao: - Ako nećete da vam deca liče na Stoju i plaćene svedoke, onda plaćajte TV pretplatu.

Novakovićeva je podnela tužbu protiv njega, tražeći da joj Bjelogrlić plati 500.000 dinara. - Puko mi je film. I do sada su se mnogi kačili za moje ime, blatili me, pljuvali, ali to više neću da dozvolim - rekla je Stoja, ali nije poznato kako se ovaj proces završio.

Jelena Tinska i Bogoljub Karić

Uvredili je u kvizu

Bogoljub Karić

Youtube Printscreen

Bogoljub Karić, Foto: Youtube Printscreen

U kvizu "Želite li da postanete milioner" na BK televiziji, čiji je vlasnik bio Bogoljub Karić, u jednoj epizodi postavljeno je pitanje "Šta je to ljubavnica?" Ponuđeni odgovori bili su: šnajderka, švalerka, kuvarica i Jelena Tinska.

Nekadašnja balerina je tužila Bogoljuba i kasnije na sudu dobila 200.000 dinara odštete.

Tužila Plejboj i Emira Hadžihafisbegovića

Goga Sekulić

Printscreen/Instagram

Goga Sekulić, Foto: Printscreen/Instagram

Goga je svojevremeno tužila licencirano izdanje američkog magazina Plejboj zato što su na naslovnoj strani objavili fotografiju na kojoj je gola devojka, napisavši da je to Sekulićeva. Gogi je isplaćena odšteta od milion dinara, dok je Plejboj izgubio licencu.

Ona je svojevremeno tužila i sarajevskog glumca Emira Hadžihafisbegovića, zato što ju je na hrvatskoj televiziji nazvao droljom. - Čim ona kaže kako voli da peva bez gaćica, to je za mene drolja. Epilog sudskog procesa nije poznat.

Sledi postupak zbog poreza

Elma Sinanović i Saša Popović

Alo/Instagram

Elma Sinanović i Saša Popović, Foto: Alo/Instagram

Elma Sinanović podnela je krivičnu prijavu protiv Saše Popovića 2019. godine za delo krađe i utaje poreza. Kako je navela, ona je 2000. potpisala ugovor s "Grandom", u kojem je stajalo da će joj novac od prodatog albuma "Ruka pravde" biti isplaćen na ruke, i to šest odsto od ukupne zarade.

Elma tvrdi da novac nikada nije dobila, te da joj Popović duguje 30.000 maraka. Saša je tvrdio da nije imao šta da joj isplati jer je navodno prodala samo 87 diskova i 537 kaseta. Početak sudskog postupka se očekuje.

Sudija tužila pevačicu zbog klevete

Severina

Printscreen/You Tube

Severina, Foto: Printscreen/You Tube

Sudija Županijskog suda u Splitu Lucija Lasić tužila je Severinu Kojić zbog navodnih uvreda koje je pevačica iznela na njen račun.

Ona je 28. februara ove godine odlučila da u Opšinskom građanskom sudu u Zagrebu podigne tužbu protiv Seve, koja je izjavila da je od nje doživela "silovanje" tokom procesa za starateljstvo nad detetom, tražeći odštetu od 3.000 evra.