pevačice
Dejan Briza/Nenad Vujanović/Rajk
Ane Bekuta

Nenad Vujanović/Alo!

Ane Bekuta, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Ukoliko bi se sve srpske televizije najavile besplatan koncert narodne muzike na kojim će pevati Nadežda Polić, Lepava Mušović, Zuhra Ramizaj, Funta Luga i Fahreta Jahić na koncert ne bi došla i njihova rodbina, jer ne bi znali da pevaju njihovi najrođeniji.

S druge strane, kada bi u najavi stajalo na koncertu će pevati Ana Bekuta, Lepa Lukić, Seka Aleksić, Izvorinka Milošević i Lepa Brena dvorana bi bila puna.

Pogađate, u pitanju su iste pevačice, ali sa dva različita imena. Jedno koje im je kum dodelio, a drugo su dale same sebi.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpska estrade prepuna je takvih slučajeva.

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana-Nadežda Polić.

Svojevremeno Ana je objasnila da je nekadašnja Gordana-Nadežda promenila ime zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade - Topčagić, Mamula, Knežević i Obrić, pa je bilo tesno.

Zanimljivo je da je Nadežda bežala od toga da se zove Nada, a Senadi Topčagić se učinilo da je to ime baš za nju.

Izorinka Milošević

screenshot Youtube

Izorinka Milošević, Foto: screenshot Youtube

Sigurno niste znali da je pravo ime poznate pevačice "Đerdana", Izvorinke Milošević, izuzetno nestandardno i neobično - Funtinjora Funta Lunga.

Mogli biste pomisliti da njeno ime iz ličnih dokumenata ima veze sa kung fuom i da je dalja rođaka Brus Lija, ali istina je potpuno drugačija.

Seka Aleksić

Rajko Ristić/Alo!

Seka Aleksić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Zvornik "je mali grad i sve se zna", ali ni tamo još nije razjašnjeno da li se pevačica Seka Aleksić, kćerka njihove nekadašnje sugrađanke Ibrime, spremačice u lokalnom fudbalskom klubu "Drina", zove Svetlana Aleksić, Svetlana Ramić ili Zuhra Ramizaj.

Lepa Lukić

Alo! / Rajko Ristić

Lepa Lukić, Foto: Alo! / Rajko Ristić

Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike, Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem krštenog, a prezime pozajmila od jednog od svojih muževa.

Lepa Brena

Vladimir Marković/Alo!

Lepa Brena, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Dok je u školskom timu u Brčkom trenirala rukomet, trener je malu Fahretu Jahić prozvao Brena. Kasnije kada je počela da se probija na estradu, dopao joj se predlog Milovana Ilića Minimaksa da ne bude samo Brena, već i Lepa. Ostatak je legenda.

Kada bi policija hapsila zbog lažnog predstavljanja pola srpske estrade ne bi izašlo iz zatovra.

BONUS VIDEO:

 

ALO ANALIZA Jelena Karleuša i Duško Tošić se RAZVODE?!