Maja Nikolić
Rajko Ristić
Maja Nikolić

RAS/Rajko Ristić

Maja Nikolić, Foto:Rajko Ristić

Dok se na društvenim mrežama vodi debata o svrsishodnosti ovakvih izbora, dotle se ovogodišnji predstavnici ne osvrću na negativne komentare, već energiju usmeravaju na nastup koji ih očekuje. Ako je verovati Maji Nikolić, pevačica će 20. februara predstaviti pesmu koja bi lako mogla da počisti konkurenciju, pobedi na "Evrosongu", ali i osvoji svetsko tržište.

- Apsolutno me ne zanimaju komentari, pogotovo ne negativni. Oni koji prate moju karijeru znaju da sam najpre festivalska pevačica, o čemu najbolje svedoči čak 26 nagrada koje sam dobila na raznim festivalima. Pevačice poput mene i treba da se pojavljuju na ovakvim manifestacijama, a drago mi je da se "Beovizija" nakon toliko godina vraća na velika vrata - započinje priču za "Alo!" Nikolićeva i ističe da ne sumnja da je i ovog puta dobila hit.

- Da se ne lažemo, svi koji će se takmičiti na "Beoviziji" žele da pobede, a ja imam sreće da sam ovog puta dobila odličnu numeru. Uvek se vodim mišlju da treba da pobedi najbolja pesma, a verujem da će tako biti i ovaj put. Vladimir Grajić Graja mi je uradio "Zemlju čuda", a radi se o brzoj numeri i garantujem vam da će publika u Centru "Sava‟ ustati da igra već posle prvih taktova. Imam ne evrovizijski već svetski hit, a planiram i da moj scenski nastup izgleda tako - kaže Maja, koja ovih dana vredno radi na osmišljavanju nastupa. 

S druge strane, njena nešto starija koleginica Beti Đorđević kaže da je već sada spremna za nastup, ali da nema ambiciju da pobedi, već da nastup na "Beoviziji" vidi kao najbolji način da promoviše duet sa Rambom Amadeusom.

Beti Đorđević

printscreen

Beti Đorđević, Foto: printscreen

- Pesmu smo snimili još jesenas, a Rambo je došao na ideju da je pošalje na konkurs za "Beoviziju", na šta sam ja potpuno zaboravila. Kada su mi javili da smo prošli, prijatno sam se iznenadila i nadam se da ću opravdati očekivanja. Duet "Nema te" je u džez-fank maniru, a Rambo ima jednu deonicu u kojoj repuje. U suštini, nije mi neophodna nikakva priprema, jer pevanje najčešće vezujem za trenutnu inspiraciju i emociju koju doživim na sceni - kaže Beti i otkriva da li se nada pobedi.

- Ma kakvi, to je rezervisano za mlađe pevače, a čak i kada bismo pobedili, čini mi se da ne bih pristala da učestvujem dalje - iskrena je Đorđevićeva.

Dušan Svilar

Printscreen Youtube

Dušan Svilar, Foto: Printscreen Youtube

Dušan Svilar, nekadašnji pobednik šou programa "Zvezde Granda", kaže ga raduje što će se evrovizijska pesma birati na festivalu, ali da ne razmišlja o pobedi.

- Najbitnije mi je da se predstavim na najbolji mogući način, tako da sam više od svega koncentrisan na interpretaciju. Ne razmišljam o pobedi, jer "Beoviziju" vidim kao priliku da pesmu predstavim na najbolji mogući način. Šta će posle da se desi, uopšte nije bitno, a verujem da se tom mišlju vode i ostali pevači - kaže Svilar, koji će na "Beoviziji" pevati pesmu "Pod krošnjom bagrema".

Danijel: Imam vanvremensku pesmu

Danijel Pavlović, brat Marije Šerifović, jedine naše evrovizijske pobednice, kaže da je veoma emotivno primio vest da je njegova pesma "Ruža sudbine", prošla RTS-ov konkurs.

- Jedino što mogu da kažem jeste da imam odličnu pesmu, vanvremensku, ali ne smem da otkrijem da li je reč o baladi ili ne. Marina Tucaković je napisala tekst, aranžman su uradili Saša Milošević Mare i Marko Kon, dok sam ja napisao muziku. Ako ništa, bar imam evrovizijsku ekipu autora - rekao je Danijel kroz šalu i dodao: - Čim je RTS objavio rezultate konkursa, pogledao sam spisak učesnika. Nikoga ne bih potcenio, jer može da se desi da pobedi onaj za koga se najmanje nadaš. Ali neka pobedi najbolja pesma - kaže Danijel.  

 

Komentari (4)

američki srpski

25.01.2018 22:29

Verujem da je pesma dobra ali njeno karikiranje dok peva uništi i zgadi svaku njenu pesmu.

Maki

26.01.2018 08:41

Ona ne peva,ona se dere

Anka

26.01.2018 22:51

Liftaska(izgleda kao da je lift prignjecio)

Pesadinac

27.01.2018 16:21

Ovu buljavu ne mogu ni da gledam ni da slusam.