Mašan Lekić
Youtube/Printscreen
Mašan Lekić

Youtube/Printscreen

 Foto: Youtube/Printscreen

Autor emisija koje se godinama unazad bave raznim zločinima kaže da mu je jedini motiv da javnost podseća na to da pravda mora biti zadovoljena.

Četvrti serijal emisije “Na mestu zločina sa Mašanom”, autora i voditelja Mašana Lekića (42) počeo je da se prikazuje prošle nedelje na Prvoj. Autor otkriva da će gledaoci u toku sezone videti uzbudljive akcije koje je zabeležila ekipa sa pripadnicima policije, Hitne pomoći i Gorske službe spasavanja, kao i rekonstrukcije raznih zločina. Takođe će gledaoce podsetiti i na nerešena ubistva.

Za moju ekipu i mene svaki slučaj, koji još nije rešen, ostavlja jak utisak. Uvek je bitno da podsetimo javnost na zločine i smatramo da pravda uvek mora biti zadovoljena. Često ponavljamo priču o ubistvu devojčice Milice Barašin i uvek ćemo to činiti sve dok se ubica ne uhapsi - priča Mašan Lekić.

Pročitajte još:

Šta se dešava sa vašim emisijama “Dosije” i “Iza rešetaka”?

- Novi ciklus emisije “Dosije” bi trebalo da počne sa emitovanjem polovinom novembra. Uveliko se snima i uskoro ulazimo u montažu. Što se tiče novog serijala “Iza rešetaka”, on je trebao da se emituje ovog proleća, ali zbog trenutne epidemiološke situacije, rad na njemu je zaustavljen, tako da će novi ciklus biti emitovan na proleće sledeće godine.

Do kojih granica idete kada opisujete događaj u emisijama?

- Do granica onog što je provereno i što je sudski presuđeno. Nikada ne idemo u pretpostavke jer nisam pristalica tabloidnog novinarstva.

Vaš kolega Veljko Medić počinje da prikazuje drugi ciklus “Srce zločina”, takođe od utorka, ali na RTS. Šta mislite o konkurenciji?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mira Lekic (@miarima_) on Jun 9, 2019 at 10:55am PDT

- Uvek je dobro imati konkurenciju jer nas uvek gura napred i tera da budemo što bolji u svojoj oblasti. Svim kolegama uvek želim veliki uspeh sa njihovim projektima.

Ostali ste verni matičnoj kući?

- Jesam. U svojoj tridecenijskoj karijeri bio sam na televizijama Fox, B92, RTS i STB. Već godinama sam na Prvoj i trudiću se da, sa svojom ekipom, još više podignemo dobru gledanost naše televizije i poboljšamo kvalitet koji već imamo. U svojoj karijeri nisam bio samo novinar već i kamerman. Na STB smo učili da radimo i sa kamerama i u montaži, kao i novinarski posao. Razrađujem moj Jutjub kanal, koji je na neki način povezan sa matičnom televizijom. Kroz taj kanal promovišem i svoje projekte na Prvoj. Za godinu dana nas je zapratilo 73.000 ljudi, što smatram uspehom.

Družite li se i dalje sa kolegom i kumom Mladenom Mijatovićem?

- Naravno. Drago mi je što je ušao u Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan. Svaki njegov uspeh me uvek raduje.

Vaš dobar drug Igor Spasov više nije među nama...

- Igora sam poslednji put video decembra prošle godine, kada smo ga posetili u Pragu. Neprijatno me je dočekala vest da je preminuo. Bili smo dobri prijatelji. On je bio pionir televizijskog novinarstva crne hronike i svim kolegama je pomagao. Bio je nesebičan u želji da podeli svoje bogato iskustvo iz novinarstva, montaže, dramaturgije.

Mašan Lekić

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Supruga je deo moje ekipe

Da li vam supruga Mira i dalje pomaže u pripremanju emisija?

- Ona je deo ekipe emisije “Na mestu zločina” i na tome sam joj zahvalan. Inače, Mira je deo novinarske ekipe emisije “150 minuta” na Prvoj.

Kći Mia je krenula u peti razred osnovne škole. Koliko ste kao roditelji uzbuđeni zbog toga?

- Priznajem da smo i Mira i ja veoma uzbuđeni, jer su tu sada novi predmeti i profesori. Moram priznati da smo se i supruga i ja sa ćerkom vratili u osnovnu školu. I dalje je moj omiljeni predmet geografija, a Miri srpski jezik.

Pročitajte još: