Miroslav Ilić
Goran Srdanov
Miroslav Ilić

Goran Srdanov

Miroslav Ilić, Foto: Goran Srdanov

Razlog otkazivanja koncerta je nedavni snimak koji se pojavio na internetu na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji „Kupusijada” u rodnim Mrčajevcima u januaru 2015. godine peva pesmu „Morem plovi jedna mala barka”, koja veliča Dražu Mihailovića. Drina je objasnio da ne bi ni ulazio u ovaj projekat da je znao da je Ilić veličao četničkog vođu.

- Doneo sam odluku da otkažem koncert. Zatečen sam i ne mogu da verujem šta se desilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je neko pre deset dana rekao da on peva četničke pesme ne bih mu verovao. Čak sam i nekoliko puta rekao ‘kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić’ i sad odjednom ovako nešto. Kada je u Banjaluci pevao za srpsku Novu godinu, iz restorana me je ispratio pesmom “Put putuje Latif-aga”. Kada smo dogovarali koncert, on je tražio Skenderiju i rekao mi je da ga lepe uspomene vežu za tu dvoranu. Nisam ni mogao pomisliti da se nešto ovako može desiti. Poznavajući strukturu njegove publike, bilo je predviđeno četiri ili pet VIP loža i jedan potpuno novi stejdž. Želeli smo da promovišemo Skenderiju jer je to mesto pomalo zaboravljeno, a sve je trebalo izgledati kao u Holivudu - rekao je Drina za "Klix.ba".

 

On je istakao da su mu prijatelji rekli za pomenuti video, a naglasio je da je čitava priča već odavno poprimila političku notu.

– Ovaj događaj je sada izašao iz domena kulture i muzike i već je ušao u političke vode. U ugovoru s Miroslav Ilićem, ali i sa svakim drugim pevačem sa kojim sarađujem, jasno stoji da on ne sme javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru mogu ga tužiti, ali neću, jer znam da nije takav. On bi otpevao svaku pesmu, bilo kome. Kada sam se čuo s njim rekao mi je: “Faruk, dođi i mesec dana živi u Mrčajevcima – i ti ćeš je otpevati - završava Drina.

Ilić je, pre odluke o otkazivanju koncerta, rekao da se ne plaši da peva u Sarajevu.

- Ne vidim potrebu da se otkazuje koncert, smatram da je to glupost. To šta je bilo pre bilo je, bitno je šta je ono danas. Mene uopšte ne interesuje to što se digla tolika buka oko koncerta. Ne želim da se uopšte mešam u to što pojedinci žele da otkažu koncert. Ne plašim se da odem tamo i da pevam, a na nadležnim organima je da, ako dođe do koncerta, maksimalno obezbede da sve prođe bez bilo kakvih problema - rekao je Miroslav za „Alo!”.

Komentari (15)

Mimi

30.01.2017 12:09

Srboćetnik.

Srbin

30.01.2017 12:29

A, sta fali Drazi ???!!!

JaTiOn

30.01.2017 13:28

@Srbin - Draži ništa ne fali, a šta misliš fali li nešto Paveliću, Stepincu ... ne mogu imena sva da zapamtim

Srbin

30.01.2017 13:58

@Srbin - Drazi nista ne fali, bio je patriota. A, Pavelicu i stepincu fali mnogo toga, bili su sovinisti i ubice !!!

JaTiOn

30.01.2017 14:15

@Srbin - I ovi su bili "domoljubi". Ne shvataš, nekom smeta Pavelić jer je ugnjtavao njegov narod, nekom smeta Draža iz istog razloga. Zašto očekuješ da Bošnjaci vole Dražu kao ti, a njegovi četnici su napravili pokolj. Nemoj samo napisati kako nisu to uradili. Poenta, sve što dozvoljavaš sebi - dozvoli i drugima, pa makar ti se to i ne sviđalo. neko voli crne oči, neko plave boje, a ja jadna ne razumem - volim oba dvoje.

Moje cutanje skupo kosta

30.01.2017 12:45

Sto ne javi neko bosnjacima da je rat zavrsen pre 22 godine. Ako tako nam i treba. A ovde kod nas svi pevaju. Pa postoji izdanje Serifa Konjevica iz ratnih vremena na kojem se nalazi pesma "Vukovi su preko Drine dosli mili sine". Mnogo smo bre kao narod glupi i nimalo ne znamo da cenimo sebe. eto Olivera Dragojevica, zarad malo para menadzeri non-stop zivkaju u Beograd. Medjutim, covek ima neke svoje principe zbog kojih nece da dodje i to treba postovati, a mi, Srbi, prodali bi se za dinar.

SMET

30.01.2017 13:09

Druže Tito tebe Srbi lazu, oni vole djenerala Drazu.

Misa

30.01.2017 13:43

Ma, neka im onda peva Izetbegovic !!!

zic

30.01.2017 13:43

Cuj smeta mu CICA DRAZA Jado da ti nije bilo Cica DRAZE nebi ni tebe bilo .

Bambi

30.01.2017 14:15

Čestitam ovim Bošnjacima, čim neki Srbin nije po volji Sarajeva, oni njega zabrane, pametno, a kod nas se naši Srbi polomiše da dođu do karata i jedva čekaju koncerte Merlina, Šerifa, Halida, Tife, i ostalih koji su mnogo gore pesme imali u svojim repertoarima 90-ih, nego što je ova lepa pesma o čiči! Ne znam samo zašto se ovi naši pevači uopšte guraju po Federaciji, kada mnogo više zarađuju po SRB, RS, a i dijaspori.

Gribarka

31.01.2017 16:40

@Bambi - Meni samo jedan ali samo jedan bosnjak nek objasni sta je sporno u pesmi,da li se poziva na linc bilo kog naroda?!? Uporedjivati Drazu i Tompsona je smesno i glupo!!!Aman bre sta je problem ako u svojoj zemlji pevam o herojima koji su zivot dali za nju a usput ne vredjam nikog?!?!?

Ackuur

30.01.2017 14:34

Jos jedan dokaz koliko je Sarajevo zaostsla sredina. Oni ladno jos zive u proslom veku. Vecih licemera OD tzv. bosnjaka nema Na planeti zemlji. Mi treba hitno da Im zabranimo da ovde nastupaju bez obzira sta kazu I navodno misle, svi znamo sta Nam misle.

Mimi

30.01.2017 14:42

POd hitno da vrati nacionalnu penziju. Neka mu dodele ravnogorci penziju ako uopšte imaju neke pare.

Mama mia

30.01.2017 14:57

Dobro jutro. Sada smo se probudili? Ponos i pamet nam manjka. Ja znam da je pesma posvecena kralju a ne drazi. Prema tome Sarajevo ne poznaje istoriju nasih kraljeva. Sarajevo nije vam dobar izgovor, tj. nema dovoljno argumenata. Bolje reci da ti neko od tvojih preti.

Baja

30.01.2017 16:34

Užasni muslimani,puni su mržnje i zla. Srbi u Republici Srpskoj,ništa nemajte sa njima,ignorišite mržnju i njihovo rušenje mira.