Dunja Vujadinović
Instagram
Dunja Vujadinović

Instagram

Dunja Vujadinović, Foto: Instagram

Dunja je najpoznatiji prateći vokal sa naših prostora, a za VIP otkriva neke detalje iz svoje karijere.

Koliko dugo pevaš prateće vokale i sa kim sarađuješ?

- Prateće pevam od maja 2008. godine, kada je bio moj prvi koncert sa Aleksandrom Radović. Trenutno pratim Eminu Jahović, Sašu Matića, kao i izvođače u šou programu „Luda noć“, a tokom ove jesenje sezone koncerata pevala sam sa Anom Bekutom i Acom Pejovićem. Takođe pevam prateće vokale u muzičkom takmičenju „Nikad nije kasno“.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Da li ti se nekada desilo da kao preteći vokal odradiš sav posao, a da osoba sa kojom nastupaš samo otvara usta?

- Glas nije instrument koji uvek može isto da svira. Nekad se desi da glavni izvođač bude umoran, pa onda koncert izdržimo zajedničkim snagama, a nekad pevač bude u odličnoj formi, pa je moj deo posla lakši.

Dunja Vujadinović

Privatna arhiva

Dunja Vujadinović, Foto: Privatna arhiva

Koga posebno ceniš od ljudi sa kojima si sarađivala i zbog čega?

- Dejan Petrović je čovek iz naroda, uvek će vas ugostiti u svom domu, pomoći vam u bilo kojem trenutku ako zatreba, saslušati svakodnevne situacije, a neizmerno je profesionalan i jednostavan za poslovni dogovor. Zato i jeste u samom vrhu. Isto mogu da kažem za Sašu Matića, a od ženskih vokala bih izdvojila Eminu Jahović, koja je pre svega veliki čovek i emotivac, pa samim tim i saradnja teče bez problema.

Postoji li neko kome nikada ne bi pevala prateće?

Ne postoji. Sa svima sam u korektnim poslovnim odnosima, nemam strepnju čak ni od susreta sa onima sa kojima više ne sarađujem.

Šta očekuješ od „Beovizije“?

- Pesma koju izvodim je zaista pravi svetski hit, a rađena je po uzoru na inostrane numere koje su sada aktuelne. Verujem da će publika znati da prepozna kvalitet.