Pevačice
Alo!

 

Ceca Ražnatović

e-stock

Ceca Ražnatović, Foto: e-stock

Poznato je da su neki od najvećih rokera i pop pevača napisali brojne pesme za svoje kolege. Ipak, u tome prednjači bosanski kantautor Dino Merlin, koji je napisao neke od najvećih hitova za Vesnu Zmijanac, Lepu Brenu, Cecu Ražnatović, ali i Batu Zdravkovića.

PROČITAJTE JOŠ:


Kako je i sama Ceca priznala, neke od njenih najlepših pesama napisao je upravo Dino, koji je sa Cecom želeo da snimi i duet.

Dino Merlin

Printscreen Youtube

Dino Merlin, Foto: Printscreen Youtube

- Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. I pesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin - rekla je Ceca svojevremeno za domaće medije.

Lepa Brena

Nenad Vujanović/Alo!

Lepa Brena, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Pored Cece, i Lepa Brena i Vesna Zmijanac mogu da se pohvale saradnjom sa Dinom, te je Lepa Brena bila jedna od prvih pevačica kojoj je Dino napisao hit -„Jablane“ i „Igraj, dragi“, koji su se našli na njenom albumu iz 1989. godine.

Vesna Zmijanac

Screenshot

Vesna Zmijanac, Foto: Screenshot

Kada je u pitanju Vesna Zmijanac, osim njihovog evergrin dueta „Kad zamirišu jorgovani“ iz 1988, za svoju prijateljicu Dino je napisao i druge pesme.

Na jednom od najpopularnijih Vesninih albuma „Svatovi“ iz 1990. našle su se njegove pesme „Sama“, „Sto života“, „Ovo u grudima“, a nakon tri decenije od tog albuma, Zmijančeva je opet ukrstila glas s Merlinom i otpevala duet „Klupko“ 2008. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dijana Janković otkrila porodične tajne: Moj suprug me se plaši!