Goran Bregović
Rajko Ristić
Goran Bregović

Rajko Ristić

Goran Bregović, Foto: Rajko Ristić

Nekadašnji frontmen najpopularnije rok grupe “Bijelo dugme”, a trenutni vođa “Orkestra za svadbe i sahrane” Goran Bregović važi za jednog od najbogatijih Srbina, a procenjuje se da njegovo bogatstvo vredi 35 milona evra.

Naime, kako tvrde njegovi susedi, Bregović samo u Beogradu ima 15-ak kuća, od ukupno tridesetak, a kada boravi u Srbiji sa porodicom živi u luksuznoj vili na Senjaku opasanoj visokom ogradom i garažnim vratima na daljinsko upravljanje.

Muzičar je u Zagrebu 2005. godine pazario zgradu od 550 kvadrata, koju godišnje iznajmljuje za 5.500 evra, a kupio ju je od Hrvoja Šarinića.

Goran Bregović

Rajko Ristić/Alo!

Goran Bregović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Svaka vila Gorana Bregovića procenjena je na barem milion evra. Na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dve kuće i starački dom, u koji je uložio nešto više od milion evra, zatim vile u Parizu, Istanbulu itd.

Kako pišu mediji, Novak Đoković je “težak” 220 miliona dolara , Goran Bregović i Zdravko Čolić po 20 miliona, a legendarni Vlade Divac zaradio je 45 miliona dolara.

Komentari (2)

Slavko Radovanovic

14.04.2021 01:50

Bregovic je to stekao svojim radom i mudroscu.Nije opljackao drzavu.Neka uziva u svom bogastvu.

scorpio

14.04.2021 09:53

Najbogatijih je množina,a Srbin je jednina,a vi se glupirate,pa pišete najbogatijih Srbina umesto najbogatijih Srba,nepismeni ste da je to za plakanje. Još da dodam da Bregović i nije Srbin,rođen je u braku Hrvata i Srpkinje i nacionalno je neopredeljen,ali se ipak opismenite