Nina Badrić
Screenshoot Youtube
Nina Badrić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Većina muzičara leti ima najviše koncerata. Međutim, ovog leta to nije slučaj zbog aktuelne pandemije koronavirusa. Hrvatski muzičari su u martu iz Fonda solidarnost muzičke unije dobili finansijsku pomoć, a s bozirom na to da epidemiološka slika nije najpovoljnija, festivali, koncerti i slični događaji otkazuju se gotovo svakodnevno.

Ako uskoro ne dođe do promene, muzičari, njihovi menadžeri i organizatori koncerata iz Hrvatske planiraju masovni protest, piše Jutarnji list.

Osim toga, navode i kako će ovih dana poslati otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću i ministarki kulture Nini Obuljen Koržinek.

MAC 202, Nina Badrić

E-stock/ Caslav Vukojicic

Foto: E-stock/ Caslav Vukojicic

- Ne da ću se odazvati, ja ću biti među prvima koji će ići na taj protest. Poslednjih pet meseci nisam imala nikakvih prihoda. Kako ja, tako i 14 ljudi koje zapošljavam. To znači da nijednu kunu nisu dobili ni članovi njihovih porodica. Niko od nas ne traži milostinju. Molimo da nam se omogući da radimo i pošteno zaradimo svoj novac. Ako se našao način za ugostitelje i pojedine festivale, ne vidim u čemu je problem da se i nama otvore vrata za posao - rekla je Nina za Jutarnji list.

Komentari (2)

Cici

17.07.2020 19:49

Što ti tvoja drugarica milijarderka Sandra M. ne ostavi neki dinar?

ax

18.07.2020 01:08

I njivi ima posla koliko hoće.