Elena Karić
Instagram/printscreen
Elena Karić

Instagram/printscreen

Elena Karić, Foto: Instagram/printscreen

Elena Karić, ćerka Verice Rakočević, ponovo je uspela da skrene pažnju na sebe.

Svi sada pričaju o njenoj poslednjoj objavi na Instagramu.

- Na keltskom krugu godine Samhain portal pretstavlja tačku u linearnom vremenu koja obeležava sredinu između jesenje ravnodnevnice i zimske kratkodnevnice. Onaj momenat kada prelazimo prag iza koga ulazimo u tamu. Dani su sve kraći i priroda metaforički umire. Stari narodi su mudro pratili dešavanja izvan sebe i sinhronizovali se sa njima. Znali su da smo svi neodvojivi deo prirode i da sve sto se dešava spolja dešava se i unutar nas. Ne postoji ni jedan elemenat u prirodi kojeg nema u našoj biološkoj strukturi. Na površini planete ima procentualno onoliko voda koliko i u našem telu. Mi smo mikrokosmos u kome se ogleda makrokosmos i obrnuto - napisala je ona.

Elena Karić

Printscreen/Instagram

Elena Karić, Foto: Printscreen/Instagram

- Zato je ovo vreme kada ulazimo u najtamniji period godine najpogodniji trenutak za rad sa našim ličnim tamama duboko pohranjenim u našoj podsvesti. Povezivanje sa yin/ženskim/tamnim principom Boginje. Zašto smo mi yin - tama i nepokretno, pitala sam pre mnogo godina moju profesorku Kineske Tradicionalne Medicine, naivno verujući da je to loše. "Pogledaj u svoje reproduktivne organe", rekla mi je."Da li su statični i čekaju da budu oplođeni ili su pokretni i u potrazi da se spoje. Kakva je materica i tvoja Yoni (sveti hram u prevodu sa Sanskrita koji označava ženski polni organ) da li je vidljiva ili tamna poput pećine u zemljinoj utrobi?" Od tog trenutka ponovo sam zavolela tamu, i statičnost, i mesec jer on je vezan za ženski princip (za mesečnicu) za razliku od sunca koje označava muški - dodala je na Instagramu.

Podsetimo, Elena Karić je dospela na naslovne strane objavom da se razvodi od svog supruga. Spekulisalo se na tu temu jako dugo ali je par rešio da stavi tačku na sve natpise i da okonča svoj brak.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Realno

02.11.2020 11:59

Marija pod hitno da je prodrma da dodje sebi.....