ISPLIVALE TAJNE ESTRADE Obelodanjeno sve ono što niste znali o Ceci, Čoli i Šabanu Šauliću!

Velike zvezde i njihove tajne!

Mirko Kodić
Mirko Kodić, Foto: Printscreen

Muzičar Mirko Kodić je 40 godina svirao sa pokojnim Šabanom Šaulićem, a sada se priseća dana kada su se gotovo svakodnevno okupljali sa Zdravkom Čolićem, Harisom Džinovićem, Lepom Lukić i brojnim glumcima.

Slavni harmonikaš je na Cecinoj i Arkanovoj svadbi zasvirao ovu pesmu: Mladoženja ga zakitio sa 200.000 šilinga, a evo zašto mu je sav novac vratio! (VIDEO)

 

- Zdravko je voleo da se druži s nama narodnjacima. Često smo rekreativno trčali po Košutnjaku, pa onda hajde da popijemo po jedan viski posle napornog treninga. Jedna zdrava atmosfera je vladala među kolegama, kad god smo sedeli, morala je da bude blizu moja hamonika. Onda u neko vreme Šaban me pita da zasviram i znali smo da ostanemo po dve noći i dva dana u kafani. Sećam se kako Čola lepo peva narodnjake, kao “Moj dilbere kud se šećeš” i mnoge druge. Često su sa nama sedeli Haris Džinović, Tozovac, Lepa Lukić, glumci poput Bate Živojinovića, Jovana Janićijevića Burduša, okupljali smo se u čuvenoj kafani u centru grada - kaže Kodić, i osvrće se na poroke:

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Mirko ističe da mu je tokom duge karijere najteže bilo da po želji Šabanove porodice upravo on zasvira na sahrani:

 

- U vreme kada sam upoznao Šabana, glavni u Jugoslaviji je bio Tito, pa iza njega Šaulić. Šaban me je jednom prilikom slušao i pitao da sviram sa njim, a ja od sreće samo što nisam pao u nesvest. Najteže mi je bilo na prvom koncertu kad sam svirao sa njim jer sam imao tremu i strah, a drugi put kada sam na groblju dok su ga spuštali u grob svirao pesmu “Ne plači dušo, ja ću ti doći”. On me je puno voleo, bio sam uz njega do poslednjeg dana, družili smo se četrdeset godina. Bio sam gost na njegovom koncertu, koji se zvao “Još ovu noć”, kao da je znao šta će da se desi.

HARMONIKAŠ OTKRIO KAKO SE ŠABAN OPHODIO PREMA NJEMU "Ovo što čujem danas od mnogih, to Šaban NIKAD nije izgovorio!" A onda je zastao i uradio OVO pred svima...

- Život mi je bio jako buran. Jedino nisam bio narkoman. Sa Lepom Lukić sam igrao rulet, a voleo sam da popijem sa Šabanom i ostalim kolegama. Prestao sam da pijem sad.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Screenshoot Youtube

Ceca je za pet dana postala najpoznatija pevačica u Jugi

Popularni harmonikaš priča kako je upravo on prvi uočio talenat Svetlane Ražnatović:

Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Ceca Ražnatović je moje remek-delo. Sreo sam je na moru u Utjehi, imala je petnaest godina i letovala je sa porodicom, a uveče po pola sata pevala. Doveo sam je u PGP, napravio kompozicije “Ludo srce šta ti je” i “Cvetak zanovetak”. Dan pre nego što je izašla ploča pobedila je na Festivalu Ilidža u Sarajevu, a za pet dana je postala najpopularnija pevačica u Jugoslaviji. Tu njenu i Breninu slavu neće više niko doživeti. Anastasija Ra­žna­tović se odvo­jila od načina pevanja majke, što je jako teško, imati svoj put. Mislim da će postići veliki uspeh, sve to iz kuće izlazi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi