Novak Đoković
EPA/Dave Hunt
Novak Đoković

EPA/Dave Hunt

Foto: EPA/Dave Hunt

Da Novak Đoković, najbolji srpski teniser, planira da se nakon završetka profesionalne karijere vrati u Srbiju, svedoči činjenica da je nedavno pazario još jedan luksuzni stan u Beogradu, ekskluzivno saznaje „Alo!“. Naime, Novak je odnedavno postao vlasnik stana u izgradnji, u luksuznom beogradskom naselju u kojem već ima dve nekretnine. Đoković je pazario penthaus na 40. spratu, na samom vrhu zgrade koja će do kraja naredne godine biti završena.

- Novak i Jelena vole da provode vreme u Beogradu i uvek s decom rado dolaze u svoj rodni grad. Pre nekoliko godina, kupili su dva stana u elitnom beogradskom naselju, a nedavno su rešili i da pazare penthaus na 40. spratu kule, čija izgradnja će biti završena krajem naredne godine - kaže na početku razgovora za „Alo!“ izvor blizak teniseru i objašnjava da je Đokovićima plan da stambeno obezbede svoje naslednike.

Novak i Jelena Đoković

printscreen instagram

Foto: printscreen instagram

- Nole želi da njegov sin Stefan i ćerka Tara imaju gde da žive u Beogradu kada odrastu i zbog toga su rešili da kupe još jedan stan. Nema sumnje da će svim članovima Novakove porodice u novom domu biti komforno jer njihov penthaus zauzima ceo poslednji sprat luksuzne kule i ima 400 kvadrata u kojih je smešteno 20 prostorija. Osim tri spavaće sobe i tri garderobera, dva kupatila i jednog WC-a, penthaus ima terasu od 50 kvadratnih metara, kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu, dve ostave i nekoliko hodnika - kaže naš izvor i dodaje da će stanarima luksuzne kule biti na raspolaganju spa centar, moderna teretana, bioskopska sala, kao i druge pogodnosti. Međutim, u takvom luksuzu mogu samo da uživaju ono sa dubljim džepom, budući da je najniža cena kvadrata 3.300 evra.

Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 - Cena stana zavisi od visine sprata na kom se nalazi, a budući da je Novak kupio luksuznu nekretninu na 40. spratu, morao je da izdvoji 5.000 evra po kvadratu. Kada se taj broj pomnoži sa brojem kvadrata njegovog novog stana, računica je više nego jasna - kaže naš izvor na kraju.

Vila na Pavličkom jezeru, stanovi u Njujorku, Majamiju, Monte Karlu...

Đoković je prvi penthaus koji je pazario u Beogradu pre nekoliko godina platio oko pola miliona evra, a uskoro će završiti i raskošnu vilu koju gradi na Pavlovičkom jezeru u blizini Rume. Početkom 2017. godine, Novak je na listu svojih nekretnina dodao i dva stana u Njujorku, ukupne površine oko 185 kvadratnih metara, za koje je izdvojio nekoliko miliona evra. Luksuzni porodični stan u Monte Karlu smešten je u elitnom delu grada, u blizini obale. Prošle godine, Novak je kupio stan u Majamiju, koji je projektovao čuveni Renco Pjana, čije je najpoznatije delo Muzej „Pompidu“ u Parizu.

Novak Đoković

AP

Foto: AP