Nikolina Kovač
Privatna arhiva
Nikolina Kovač

Privatna arhiva

Nikolina Kovač, Foto: Privatna arhiva

U razgovoru za VIP Nikolina otkriva da je ovaj instrument počela da svira s osam godina, kada je upisala nižu muzičku školu, ali se kasnije opredelila za solo pevanje. Međutim, poslednjih godina supruga pevača Saše Kapora rešila je da se vrati svojoj prvoj ljubavi.

Nikolina Kovač i Saša Kapor

Alo/Ognjen Radošević

Nikolina Kovač i Saša Kapor, Foto: Alo/Ognjen Radošević

- Moja velika strast je komponovanje, a to me je i navelo da iznova usavršavam sviranje. U nižoj muzičkoj školi sam kratko išla na časove klavira, ali sam nakon duge pauze, upisala solo pevanje i to mi je postao primarni predmet. Sećam se da sam s posebnom radošću s profesorom svirala Betovenovu "Za Elizu" i čuvenu Mocartovu simfoniju u g-molu, a na solo pevanju izvodila sam razne italijanske i španske arije i sama sebe pratila - kaže Nikolina na početku razgovora za VIP magazin i dodaje da se pre nekoliko godina kod nje javila želja da ponovo svira.

- Sviram za svoju dušu, a klavir me ispunjava, prija mi i opušta me. U neku ruku, to je moj beg, ali i zadovoljavanje istinske potreba da stvorim novu muziku. Volela bih i da održim koncert za klavir, ali budući da sam perfekcionista i izuzetno sam stroga prema sebi, to ću uraditi tek kada budem stopostotno sigurna u sebe. Tek tada ću veštinu i talenat podeliti s ljudima - kaže Nikolina, u čijem talentu, za sada, uživaju suprug Saša i sin Nikolaj.

Nikolina Kovač i Saša Kapor

Alo/Ognjen Radošević

Nikolina Kovač i Saša Kapor, Foto: Alo/Ognjen Radošević

- Saša i Nikolaj uživaju u muzici, a volim da im sviram pesme "Jesen u meni" od "Parnog valjka" i "Bolje biti pijan, nego star" od "Plavog orkestra" - kaže mlada pevačica na kraju.