Emir Kusturica
Alo!/Rajko Ristić
Emir Kusturica

Alo!/Rajko Ristić

Emir Kusturica, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

 

Stribor ne želi da se eskponira u javnosti, te se o njegovom životu veoma malo zna. Živi na Mećavniku, ali kada poželi ode u grad. Ima 40 godina, komponovao je muziku za brojne filmove svog oca, a poslednji na kojem je radio jeste film “Na mlečnom putu” koji je prikazan na Venecijanskom festivalu. Glumio je u nekoliko ostvarenja koje je radio Emir, ali su to sve bile sporedne uloge. Pojavljuje se u filmovima “Život je čudo”, “Travelator”, “Zavet” i mnogim drugima.

 

Vremenom je shvatio da više voli posao iza kamere i da ga gluma ne zanima preterano. Jedan od snova mu je bio da bude scenarista, ali i od toga je odustao.

 

Tokom održavanja filmskog festivala “Kustendorf” dao je jedan intervju u kojem je opisao odnos sa ocem. Na pitanje da li mu je svih ovih godina bilo teško da izađe iz senke toliko moćnog i popularnog oca, rekao je:

- Što se svirke tiče - ne, jer ovo je potpuno drugačije od onoga što on radi u “No smoking orkestru” i što je radio ranije. S tim nemam problem. A ni sa senkom inače nemam problem, već se ponosim svojim ocem. Doduše, ponekad je teško u nekim običnim životnim stvarima da se izbegne problem oko toga - izjavio je Stribor i dodao kako izlazi na kraj sa “problemima” koje donosi uspeh njegovog oca.

 

- Tako što sam ceo život uz njega, ponosim se njime, ali ja sam ja, a on je on - rekao je Kurustica.

Veliki uticaj na njegov umetničko stvaralštvo ima je otac:

Emir Kusturica

Rajko Ristić

Emir Kusturica, Foto: Rajko Ristić

- Mnogo lepo. Mada, često odlazim i u grad kod prijatelja. Ovde imam mir, dok je tamo ludnica. A kombinacija ta dva je odlična - kaže naslednik slavnog reditelja.

Komentari (1)

Ana

25.02.2019 19:01

Divan momak, pametno govori... A otac,ljudina retka...