Dijana Milojković
Screenshot Instagram
Dijana Milojković

Printscreen

Dijana Milojković, Foto: Printscreen

Dijana Milojković, srpska misica i Miss Evrope 2014. godine, u ponedeljak je izgubila bitku s rakom. Pre četiri godine se razbolela, a sve vreme je bila jaka i optimistična. Borila se do poslednjeg dana.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Oduvek sam bila psihički stabilna i mislim da mi je to pomoglo. Nisam znala koliko sam jaka dok mi se ovo nije dogodilo. Svima koji su u sličnoj situaciji, rekla bih da je psiha najbitnija", ispričala je Dijana pre manje od tri godine kad je gostovala u emisiji Ognjena Amidžića.

Na dan kad je saznala da boluje od raka, 22. maja 2015. godine, Dijana nije očajavala.

"Tog dana bila sam u teretani, istrčala 9 kilometara. Nisam imala nikakve simptome. Svesna sam svega, lekari su mislili da nisam, ali neću imati ništa od toga da očajavam", rekla je tada misica.

Dijana Milojković

Screenshot Instagram

Dijana Milojković , Foto: Screenshot Instagram

Tokom četiri godine borbe, Dijana je pratioce na svom blogu i društvenim mrežama obaveštavala o svemu što prolazi. Objavljivala je i gnusne poruke koje je dobijala, ali ih je s osmehom na licu zanemarivala. Jednom su je upitali zašto se sređuje, češlja i šminka kad zna da će umreti.

- A čupava ću ići? Ne znam kako drugačije da odgovorim na ovakva pitanja, zato okrećem na šalu u nadi da se i ova osoba šali - napisala im je Dijana.

Dijana Milojković

Screenshot Instagram

Dijana Milojković , Foto: Screenshot Instagram

Bezobzirno su ju pitali je li joj krivo što se razbolela.

"Pa sigurno nisam srećna zbog toga, ali ako se nekome iz moje porodice to trebalo dogoditi, onda je dobro što sam to ja jer znam da mogu pretrpeti"odgovorila je Dijana.

Poslednjih nekoliko nedelja Dijani se stanje izuzetno pogoršalo. Mobilni telefon više nije koristila, a na Svetski dan borbe protiv raka objavila je tekst, koji je ujedno i njen poslednji na blogu.

 

Dijana Milojković

Screenshot Instagram

Dijana Milojković , Foto: Screenshot Instagram

 

Otkako joj se život iz korena promenio kad je saznala za opaku bolest, mnogi su je ispitivali je li u depresiji.

Dijana Milojković

Screenshoot Instagram

Dijana Milojković, Foto: Screenshoot Instagram

"Mislite li da posle svega mogu sebi priuštiti taj luksuz koji se zove depresija? Naravno da ne! Svakom se može dogoditi neki kiks u životu. Svima sve opraštam, tako je lakše i lepše. Uostalom, svi smo mi samo ljudi i niko od nas nije bezgrešan, a ni savršen. Pre nego što kritikujete nekoga, pokušajte hodati u njegovim cipelama. Ne sudite nikome. Verujte u sebe", zaključila je misica tada.

Dijanina sahrana će biti u danas, 25. jula u 14 sati na gradskom groblju u Ćupriji.

Pogledajte BONUS video: 

Vojin Ćetković: Milena se uselila u naša srca, pamtićemo je zauvek!