Severina
Foto: Promo
Severina

Foto: Promo

Foto: Foto: Promo

On je rekao: ‘Onda ništa.’

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Severina (@severina) дана 4. Авг 2020. у 7:41 PDT

I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pevam neku drugu pesmu. Nisam htela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog ćoška digla jedna gospođa i rekla: ‘Slušaj, Remi, pusti ovu malu da peva šta oće.’ To je bila Lepa Smoje.

Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u.

Pobedila sam…

Rajka sam srela slučajno pre dve nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga videla dugo.

Rajko Dujmić

printscreen

Foto: printscreen

On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pesmu ‘Nedostaješ mi’ za mene, ali da želi da je otpevam u studiju nakon koncerta u 2 sata ujutru, umornog glasa.

Pevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra.

‘Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo’, kaže i sedne u 5 sati ujutru za klavir u studiju i odsvira solo u toj pesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vreme, bila sam presrena, jer je on napisao muziku za ‘Moju Milenu”… Da je živeo u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pesmama bio u našim životima.

Nedostaješ mi, Rajko…

Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile.

‘Nedostaješ mi do bola…’

Volimo te svi

Počivao u svojim pesmama…”

Rajko Dujmić

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

Podsetimo, Rajko Dujmić preminuo je juče u 66. godini od posledica teške saobraćajne nesreće koju je doživeo prošle srede.

On se nakon teške saobraćajke nedelju dana borio za život, a juče je tu bitku izgubio u Jedinici intenzivne nege na Sušaku, gde je bio na respiratoru.

Pročitajte i: