Željko Vasić
Promo
Željko Vasić

Promo

Hvala svima što prave razliku između muzike i jeftine zabave: Željko Vasić, Foto: Promo

Pred koncert u Centru „Sava“, koji će biti održan 24. decembra, Vasić za „Alo!“ otkriva kako teku pripreme i priznaje da se vratio svom najvećem poroku, cigaretama.

Iako je imao pozive da bude u član žirija u mnogim muzičkim takmičenjima, Željko je takve pozive odbio. Vasić otkriva zašto je zalupio vrata kada je reč o tome i da li bi, poput Aleksandre Radović, bio deo „Pinkovih zvezda“ i sedeo sa koleginicima iz druge branše Darom Bubamarom i Zoricom Brunclik.

- Ne bih želeo da žiriram na taj način. Sva ta takmičenja su potpuno izlizana i besmislena za takmičare - tvrdi Vasić, koga smo pitali da li je to zbog toga što u njemu sede narodnjaci i da li bi ikada snimio duet sa nekim od njh.

Zbog koncerta sam ponovo propušio

Vasić priznaje da se vratio starom poroku - cigaretama, iako ih je ostavio na duži vremenski period.

- Ponovo sam propušio. Nažalost. Valjda zbog nervoze pred koncert ili mi je to samo opravdanje. Ne znam. U svakom slučaju, planiram da za Božić opet ostavim cigarete. Ne odustajem - tvrdi Željko, koji otkriva da postoji samo jedna stvar koje se plaši:

- Plašim se samo Boga.

- Vrlo rado, ako mi se dopadne pesma - šturo je odgovorio Vasić i objasnio da se muzika koju izvode naši pevači poslenjih godina drastično promenila.

- Razlikuje se muzika? Pa ni ja nisam više isti. Vreme nosi neke nove misli, novu muziku. Ni moja muzika više nije ista. Zrelija je, kvalitetnija, ima težinu, a muzika ko muzika, za mnoge ostaje neotkrivena velika tajna i misterija - kaže Željko, koji se uveliko priprema za koncert, do kojeg ima manje od sedam dana.

- Želim da podelim svu svoju ljubav i radost sa tim finim i pristojnim svetom koji sve ove godine pravi razliku između muzike i jeftine zabave. Želim da im se zahvalim na pažnji koju mi posvećuju i da im se zahvalim na tome što žive sa mnom moju muziku - ističe pevač, koji je nedavno izjavio da publika koja želi da dođe na koncert da bi slušala nečije goste ne mora ni da dolazi.

- Nisu to oštri stavovi, već mi nije normalno da neko kupi kartu za bilo čiji koncert ne bi li video nekog „gosta“. Nisam bio oštar, već zdravorazuman. Možda sam loše interpretiran. Ja svakako idem na koncerte muzičara i pevača koje volim i samo zbog toga kupujem karte. Svakako, biće mnogo gostiju - uz osmeh poručuje Željko, kome su porodica i prijatelji svih ovih godina najveća podrška, kako privatno, tako i u poslu.

Komentari (4)

Kvazimodo Sorabius

18.12.2016 13:32

E moj rodjo, sto bi rek'o Šojić, karakter ostavlja odjednom i zauvek cigarete. Ja - 1986! Cim je procurela informacija o Cernobilju. Nece svi pusaci dobiti Ca pluca, ali svi koji su dobili su pusaci. Pitaju crnogorca: Miraše, je l to ne mož da ostavis duvan? Laze ko kaze, ja sam to dvjesta put radio!

ja

18.12.2016 14:44

kako je jadan ovaj lik a misli da je neka faca.niko ga i ne zove u žiri jer je nebitan.

ceca

18.12.2016 18:40

Lik je toliko bitan,da ne zna koja je institucija Zorica, bila i pre nego sto je rodjen!Voleo,ne voleo,svidjala se ili ne Dara,ima vise hitova nego on godina! Velika sramota od jednog prosecnog pevaca da izgovori necije ime a da pri tom sebe stavi izned njih! Kad smo jednom zalutali na njegov nastup,izasli smo posla druge pesme... tada smo i cule komentare ljudi koji su isto zalutali kao i mi! Da li bi drugi sedeli s tobom???

Ivana

19.12.2016 12:09

@ceca - Bitan ili ne, kako god, ali ako pazljivo procitas tekst, primetices da ime Zorice Brunclik nigde nije pomenuto osim u nevestoj novinarskoj manipulaciji. A sto se Dare Bubamare tice, nesto sto je nekome HIT, drugome lako moze biti KIC.Pozdrav