Irina Jovanka
Printscreen
Irina Jovanka

Printscreen

Foto: Printscreen

Irina Jovanka (23), navodna mis Srbije, otkrila je da se ne kaje što je na izboru za Mis slobode sveta na Kosovu u Prizrenu, šetajući pistom, pokazala znak "velike Albanije", to jest simbol albanskog orla i nasmejala se. Kako Irina tvrdi, nije se, kao Srpkinja, osećala prijatno, pa je želela da zadobije simpatije organizatora i samim tim se odlučila na ovako skandalozan korak.

PROČITAJTE JOŠ:

Biljana i Janko Tipsarević

M.Jošida

"Iskreno da ti kažem, ja sam imala veliki strah da ovde na Kosovu predstavljam Srbiju. Simbol "velike Albanije" sam pokazala iz straha, iz panike, da bih se osećala prijatno. Htela sam tim znakom koji sam pokazala da suzbijem svoj strah, a i njih da pridobijem. Takođe, htela sam da pokažem ovim ljudima ovde poštovanje, ne zanima me šta drugi misle", kaže Irina i pita se šta je to ona uradila toliko loše što druge misice nisu.

"Mnoge misice iz drugih zemalja su uradile isto što i ja, međutim, samo sam ja svima zapala za oko. Svi sada pričaju o meni i o tome kako je Srbija to uradila. Za mene je svejedno da li sam ja Srpkinja na Kosovu ili Srpkinja u Africi, ja sam to šta sam i svuda se tako predstavljam. Sve misice su to uradile, a svi su samo mene optužili, a ja sam htela samo mir", kaže misica.

Kada smo Irinu pitali kako je moguće da sada predstavlja Srbiju, a 2016. godine je predstavljala Austriju, kasnije i Albaniju, misica nam je šokantno i bez blama odgovorila.

"Pa, tako, šta je tu čudno. Ja sam Srpkinja, sa srpskim pasošem. Živim i radim u Austriji, tamo prodajem apartmane. To što sam se predstavljala kao misica drugih zemalja nema nikakve veze, ja sam prava Srpkinja. Roditelji su mi čisti Srbi", bila je jasna Jovanka, koja je pokušala da nam objasni ko je nju poslao u Prizren na takmičenje da predstavlja Srbiju, kada je srpske modne agencije ne poznaju niti znaju bilo šta o tom takmičenju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?????? New Generation #peacesign MISS FREEDOM OF ALBANIA MISS FREEDOM OF SERBIA MISS FREEDOM OF KOSOVA

A post shared by Ирина Јованка offical ? (@irinajovanka) on Jun 27, 2019 at 5:19am PDT

"Ja sam se prijavila na konkurs koji je bio otvoren na Fejsbuku. Regularno sam se prijavila kao Srpkinja i oni su mene izabrali i ja predstavljam Srbiju na ovom izboru za mis. Znači, sama sam se prijavila i oni su mene odabrali, niko me nije slao niti sam išla preko neke agencije", rekla je Irina, a nas je zanimalo šta očekuje od Srbije nakon pokazivanja albanskog orla u Prizrenu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Ne plašim se ja ničega. Što bih se plašila?! Ljudi koji su pametni znaju što sam ja to uradila i pokazala albanskog orla. Ja sam za mir i neću više da me ovde u Prizrenu razlikuju zato što sam Srpkinja. Srbi koji nisu bili na Kosovu misle da je kao pre, ali više nije ništa isto. Ja kad kažem ovde da sam iz Srbije, pošto dosta pričam sa ovim narodom ovde, oni se lepo ophode prema meni. Meni je svejedno što su mediji u Beogradu protiv mene", priča misica i dodaje:

"Ne razmišljaju svi isto, verujte mi. Drugi Srbi, ne ovi iz Beograda, nego ovi sa Kosova, kažu da je ovo što sam ja uradila dobra stvar i ja mislim da je to ipak dobra stvar. Ja sam u hotelskoj sobi sa misicom Albanije i misicom Kosova i one su baš dobre prema meni i ja se slikam sa albanskom zastavom, kao što se i oni slikaju sa srpskom, to je sve normalno. Posle pokazivanja albanskog orla, ovde sam pridobila ljude. Mnogi Albanci mi govore "mašala" i "svaka čast", oni mene vole, kažu mi da sam dobro to uradila. Ja imam sve pozitivne komentare, ja sam heroj ovde, samo iz Srbije što stižu negativni komentari, ja stvarno to ne razumem. Albanski mediji pišu sve dobro za mene, a u Srbiji sve loše."

Podsećanja radi, ovaj sramni potez začudio je čak i albanske medije, te ju je tamošnji novinar upitao zbog čega je pokazala albanskog orla. Misica je ponovila isti gest rukama i odgovorila bez pardona: "To je oblik poštovanja, normalno je da to radim."