Adil, Sinan Sakić
Alo.rs
đulkica sakić

Instagram/Printscreen

đulkica sakić, Foto: Instagram/Printscreen

Adil je na Instagramu čestitao Svetski dan Roma i kao romsku legendu naveo pokojnog Sinana, što je Đulkici zasmetalo, pa je morala da reaguje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Adil Maksutović (@adilmaksutovic)

 - Sakić i Šaulić porodice potiču od muslimana starosedelaca Loznice. Sinan nikad reč romskog nije znao niti zna bilo ko od nas i moj otac nema romsko poreklo, poručila je Đulkica Adilu, koji joj je odgovorio:

Šaban Sinan

printscreen

Šaban Sinan, Foto: printscreen

– Draga Đulkice, nacionalnost nije isto što i veroispovest. Naciju određuje genetika, mentalitet, tradicija, fizionomija i na kraju subjektivni osećaj pripadanja nekom narodu. Ni Džej nije govorio romski jezik, ali u njegovoj porodici se održao duh i tradicija najveselijeg i najmuzikalnijeg naroda, čega se on nikad nije odrekao.

Sinan Džej
Sinan Džej , Foto: YouTube/Printscreen

Maksutović je pokušao da Sinanovoj ćerki objasni da nije hteo da uvredi njenog pokojnog oca, ali je nju to još više iznerviralo.

-Tužno je da neko ko je proveo toliko vremena sa Sinanom nema pojma ko je i šta je bio. Adil nam je dolazio u kuću, a sad tvrdi da je Sinan ono što nije. Poštujem Adila, ali ova njegova izjava mi je dvolična. Moj otac nije mogao da se odrekne nečega što mu nikad nije pripadalo, a to je romsko poreklo. Ne znam zašto je uopšte bilo kome bitna nacionalnost. Mom tati to nije bilo bitno. Njega je bolelo uvo ko je i šta je. Pevao je za sve ljude. On je prvi put u emisiji kod Milomira Marića, posle 40 godina karijere, rekao da nije Rom. Nije ga bilo briga da objašnjava ko je i šta je. Ili si čovek ili nisi”, rekla je Đulkica za Svet, pa se dotakla i sahrane Džeja Ramadanovskog:

- Koliko sam ja čula, oni su Džeja sahranili kao muslimana, a on to nije bio. Čovek je za života bio pravoslavni Rom i slavio Svetu Petku.