Silvana Armenulić
Screenshoot Youtube
 Silvana Armenulić

Screenshoot Youtube

Silvana Armenulić, Foto: Screenshoot Youtube

PROČITAJTE JOŠ:

Umela je i da intrigira javnostm na primer kada je sa Lepom Lukić dogovorila svađe u medijima, dešavalo se i da joj se omakne poneki skandal. Neki se i još pamte.

U prvim mesecima 1971. u štampi je osvanuo naslov "Šta se dogodilo u mraćnoj ulici", u čijem objašnjenju piše da će Silvana morati da sedne na optuženičku klupu jer je Leposavi Jankov, prijateljici svog supruga Radmila Armenulića, nanela teške telesne povrede.

"Krivična prijava podneta je glavnom tužilaštvu i, ukoliko se ustanovi da postoji osnova za krivično gonjenje, Silvana će prilično vreme izguiti po sudu, jer će, osim krivične prijave, Leposava podneti i gra]ansku tužbu za višemilionsku odštetu. Lekari su joj izdali uverenje da je invalid. Šta se zapravo dogodilo i zbog čega je Leposava podnela prijavu protiv Silvane? Teško je saznati pravu istinu jer i jedna i druga strana imaju svoju verziju", piše na početku članka.

 Silvana Armenulić

Screenshoot Youtube

Silvana Armenulić, Foto: Screenshoot Youtube

Leposavina priča

U krivičnoj prijavi koju je podneo Leposavin advokat Vladimir Šešlija stoji:

"Silvana je presrela svog supruga i njegovu prijateljicu, koji su se vozili njegovim kolima, naletela svojim "kaprijem" na njih, i pošto su se automobili zaustavili, iskoristila je priliku da se fizički obračuna sa nedužnom Leposavom. Događaj se odigrao u sitnim satima. 1. marta ove godine, ispred Leposavinog stana u Ulici Maršala Tolbuhina 85. Prvi je iz kola izašao Radimilo, što je navodno iskoristila Silvana i svom snagom naletela na Leposavu, nanevši joj teške telesne povrde, najteže u predelu vrata, pa je Leposava morala neko vreme da leži i nosi plastičnu kragnu. Naknadnim predlefom usanovljeno je da je Leposava zapravo zadobila teške telesne povrede kičme, zbog čega su joj lekari izdali uverenje da je trajni invalid. U krivičnoj prijavi protiv Silvane, Leposava ističe da to nije prvi put da je pevačica napada. Ne samo što joj je pretila telefonom nego se usudila da upadne u njen stan i fizički je napadne. Leposava tada nije tražila intervenciju policije jer je verovala da će se Silvana smirit. Prema navodima Leposave, Radimlo i Sivlana trebalo je da se razvedu kako bi on mogao da se oženi Leposavom."

Silvana Armenulić

screenshot Youtube

Silvana Armenulić, Foto: screenshot Youtube

Osim fizičkog napada, Silvana je, navela je tada Leposava, optužila i za povredu morala.

"Neki su listovi objavili njenu izjavu kako sam prisluškivala njene razgovore i sve to prenosila njenom suprugu. Navodno sam tako uspela da ga osvojim. Time je Silvana povredila moj poslovni moral, pravila službe jer je nama zabranjneo da prisluškujemo tuđe razgovore, a još manje da ih prenosimo dalje. Ne odgovora istina da sam Radmila tako upoznala. Mi se odavno poznajemo", rekla je Jakovljeva koja je tražila od Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu da podnese tužbu protiv Silvane, da je proglasi krivim i osudi.

Silvana Armenulić

Printscreen Youtube

Silvana Armenulić, Foto: Printscreen Youtube

Silvanina priča

Prilikom jednog susreta novinara ovog lista sa Silvanom, uveravala ga je da su to izmišljotine, O ovom navodnom incidentu pisalo se još u tadašnjim medijima, ali istina nikada do kraja nije razrešenjena. Od 1976. godine, kada je Silvana nastradala u saobraćajnoj nereći, ovaj događaj se više nije pominjao.