Zoran Šumadinac
Screenshoot Youtube
Zoran Šumadinac

Screenshoot Youtube

Zoran Šumadinac, Foto: Screenshoot Youtube

Zoki Šumadinac, koji je za veoma brzo postao internet senzacija, a čija pesma "Autotjun" ima preko 15 miliona pregleda na "jutjubu", otkrio je sve ono što o njemu do sada nismo znali. Kako tvrdi, on je diplomirani novinar, ezoterista, astrolog, pevač… a u jednom delu svog života, kako kaže, radio je i kao apotekar. Bez diplome, preko veze.

PROČITAJTE JOŠ:

S jednim tvojim menadžerom smo se čuli, a drugi te je doveo kod nas u redakciju. Koliko ih imaš?

- Tri.

Pa ni Ceca nema toliki menadžment oko sebe?

- Pa, šta da joj radim... Ja nisam Ceca, ja sam Zoki Šumadinac. (smeh)

Kakva je to euforija oko tebe? Šta se to desilo, odjednom?

- Ne volim puno da pričam o tome jer svako to shvati onako kako želi, a ne onako kako bi trebalo. Ovo je Srbija, uspeh se ne prašta. Nije se ništa desilo odjednom. Godinama sam ja ovo čekao i mislim da se sve desi taman onda kada treba.

 Koliko godina imaš, za one koji ne znaju?

- Devetnaest.

Zoki Šumadinac

Alo/ Jošida Masanori

Zoki Šumadinac, Foto: Alo/ Jošida Masanori

 Hajde sad malo da se uozbiljimo… Kako devetnaest?

- Pa tako! To je ezoterijski broj, tačnije, sklop ezoterijskih brojeva, a on se poklapa i s numerološkim i sa Suncem. U mom slučaju, to je broj devetnaest, pa tako, kada me neko pita koliko godina imam, ja kažem devetnaest. I uvek je to isti broj, jer vreme ne prolazi. Ono je tu, uvek stoji. Mi se krećemo kroz vreme, ali ne i ono. Ono je konstantno.

 Šta je tvoje osnovno zanimanje? Šta si po profesiji?

- Novinar. Ja sam završio novinarstvo u Beču, nakon završene srednje škole. Radio sam kao novinar, uglavnom za strano tržište, pošto perfektno govorim nemački i engleski jezik. Nakon toga, radio sam kao radio-voditelj i urednik zabavne emisije koja se zvala "Šu-šu", a onda i kao apotekar u apoteci...

 Kao apotekar? Završio si srednju medicinsku?

- Ne, ne. Nisam. Radio sam preko veze, kod ujaka u apoteci.

Pa šta si tačno radio? Vozio robu, radio kao obezbeđenje...?

- Ne, prodavao sam lekove. Nemojte se čuditi. I sami znate da se kod nas, preko veze, sve može.

 Šta si nakon toga radio?

- Nakon apoteke počeo sam da se bavim ezoterijom. Moram pre svega reći da to nije nikakvo vidovnjaštvo, pošto ga mnogi poistovećuju s tim. Ezoterija je nauka koja se bavi proučavanjem vidljivih i nevidljivih svetova. Nije nadrilekarstvo, niti bilo šta slično, da se ogradim. Nas, ezoterista, ima preko tri hiljade u celom svetu. Mi se bavimo energijom. Po energiji osetimo kakav je prostor, kakva je osoba... Ja, kada razgovaram s nekim, mogu da ga pročitam u potpunosti.

 A je l’ tebi neka čakra zaključana?

- Ne. Moje su sve otključane, bije promaja (smeh)

 Kad si shvatio da imaš dara za zabavu i pevanje?

- Ja sam zabavljač otkako sam se rodio. Moje sam zajebavao već sa tri godine (smeh).

 Da li imaš sestru ili brata…?

- Imam tri sestre. Moja majka je uvek govorila: "Ove tri su mi i nekako, ali s ovim malim ne mogu više da izdržim". Ja sam najmlađi i najluđi. Od početka sam bio takav. I u školi sam bio takav. Bio sam inicijator bežanja sa časova, pravljenja cirkusa... Uvek sam u svemu bio prvi. Iako sam bio metar i žilet, svi su me uglavnom sledili. Oni koji nisu, nisu dobro prošli (smeh).

Siromašnima ne naplaćujem usluge

Budući da Šumadinac, kada se kamere pogase, radi kao ezoterista i astrolog, otkrio nam je kako pomaže ljudima. - Kada neko dođe kod mene, ja ga odmah vidim i pročitam da li ima para ili ne. Ne zato što mi oni sami kažu: „Ja nemam para, siromašan sam“, nego zato što ja zaista imam sposobnost da vidim ko ima, a ko ne. Takvima ne naplaćujem svoje usluge. Kada dođe vreme darivanja, imam ih sve evidentirane, s ulicom u brojem, pa im na adresu pošaljem paketić.

Od čega najviše zarađuješ? Od ezoterije, astrologije, pevanja?

- Od svega. Sve što radim, plodonosno je.

Kako su te prihvatile kolege s estrade?

- Estrada k’o estrada i sami znate čega tu sve ima. I sam sam znao šta je to pre nego što sam ušao u to vilino kolo, ali ja ne hajem puno. Radim svoj posao koji zaista volim i ne obazirem se na loše ljude i komentare.

 Nisi od onih koji bi dali dva dinara da uđu u kolo, a pet da izađu iz njega?

- Pa, zašto bi želeo da izađem? Pa znate li vi koliko je dva dinara danas? (smeh)

Nisi se pokajao?

- Ne. Ja sve što u životu radim, radim smišljeno. Oko 70 odsto komentara koji se odnose na mene pozitivno je, a onih 30 odsto nije. Ali, neka ih, neka su živi i zdravi i oni su moja publika. Gledaju, slušaju, komentarišu... Bilo je komentara poput: "Idi u Savu, ubij se!". Ja kažem: "Ubij se ti, ja ti ne branim".

 Aktivan si na društvenim mrežama? Da li odgovaraš na poruke fanova?

- Na Fejsbuku sve svoje prijatelje smatram zaista prijateljima, zaista. Svake godine im čestitam rođendan, znao ih ili ne, svejedno. Prošle godine sam tako jednoj ženi čestitao rođendan. Ona mi je odgovorila: "Hvala vam, gospodine Šumadinac, na lepim željama i izdvojenom vremenu", a ja joj vratim: "Nema na čemu, draga Ljiljo, i iduće godine, ako budete živi, opet ću vam čestitati". Vidim, svi su to šerovali po društvenim mrežama.

Zoki Šumadinac

Alo/ Jošida Manasori

Zoki Šumadinac, Foto: Alo/ Jošida Manasori

Da li imaš dete? Da li si oženjen?

- Imam sina od 12 godina, živi sa mnom. Ja sam samohrani roditelj.

 Šta njemu kažu na ulici? Da li ga neko ismeva, ili mu pak kažu: "Tata ti je car"?

- Moje dete je vrlo skromno, kao i ja. Liči i na mene i na majku, ali je talentovan na mene. Oduvek je bio ponosan na mene, moj život, moj posao... Kada je imao osam godina, pitao me je: "Tata, ti činiš dobro drugima, kako bih ja mogao da pomognem?". Voli da učini drugome, i to je nasledio od mene. Ja sam u odličnim odnosima sa njegovom majkom, a svojom bivšom ženom, tako da on, iako živi sa mnom, ne oseća nedostatak drugog roditelja, niti mu pak fali ljubavi.

Estrada ima najgoru energiju

Čitač i čistač energija, kako za sebe voli da kaže, primetio je da na estradi ima dosta loše, negativne energije i isto toliko loših ljudi. - Vidim ja tačno ko kakvu energiju ima i ovako i preko televizora. Mnogima od njih je potrebna pomoć, ali ne bih ih ja ovako javno prozivao. Znaju oni sami koji su, prepoznaće se.

Rano si se razveo?

- Bili smo pet godina u braku bez deteta, imali smo mali problem. Čim smo ga rešili i dobili dete, mi smo se razišli. To je, jednostavno, bilo neminovno.

Šta je sledeće posle hita "Autotjun"?

- Pripremam nešto novo, iznenadićete se. Ne bih baš puno da otkrivam, ali biće bum. Kad vam kažem. Ne plašim se da li će nova pesma biti veći ili manji hit od "Autotjuna"…

Komentari (1)

zagondzija

28.02.2019 00:14

Ko je ova bjeda neki sumadinac i on svira pjeva sta radi ovaj lik