Mica Trofrtaljka
Youtube
Mica Trofrtaljka

Youtube

Foto: Youtube

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke mnogima odmah u sećanje naviru dvosmisleni, vrcavi hitovi kao što su "Davorike dajke", "I labavi ume da zabavi", "Predem vunu i kučinu", "Drž' se, ćerko, čvrstog kursa", "Rđavome kupcu i dlake smetaju" i mnogi drugi. Ipak, malo ko zna pevačicinu životnu priču.

Micino detinjstvo je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Ostojićeva se udala kada je imala samo 17 godina, i to za čoveka kog je videla tri puta u životu pre toga. Ipak, u kasnijim intervjuima je otkrila da joj je on bio najveća podrška u životu.

Mica je petkom prodavala poljoprivredne proizvode, da bi se zatim uputila u kafanu, gde je, zbog nošenja mini-suknje, dobila nadimak "Trofrtaljka".

Novac je, kako je sama istakla, "nosila kući u džakovima", a najveću čast u karijeri je doživela kada je pevala pred predsednikom Titom i njegovom suprugom Jovankom Broz.

- Jedan momak je bio nepristojan i ja sam ga pitala: "Znaš li kome si rekao to?". On kaže: "Tebi!", a ja: "Da si odmah izašao iz kafane jer te inače nema, ubijem te za minut!". On nije hteo da izađe, a ja uzela pištoljčić iz torbe i rekla: "Izlazi da te moje oči više ne vide!". Izašao je, pa se vratio, a ja dva metka u brdo gore, pucam. Svi pobegoše iz kafane - prisetila se Trofrtaljka.

Mica danas ima 76 godina, a pevanjem se više ne bavi jer se "na vreme obezbedila za starost".

- Ugojila sam se, ali sad sam super. Smršala sam, pa sad živim zdravo i kvalitetno. Imam vrt, pa radim kad god hoću i šta hoću. Dovoljno sam zaradila u životu da sad mogu lepo da živim - ispričala je pevačica, uz napomenu da su problemi sa dijabetesom sada iza nje.

Mica Trofrtaljka

printscreen

Mica Trofrtaljka danas, Foto: printscreen

 

Komentari (1)

sinovsc

10.12.2019 11:33

moj stric prodao 17 jagnjadi na vodicama zlatibor hotel lovac pevs mica odose za sat vremena.