OVO JE VELIKA TAJNA ŠABANA ŠAULIĆA! Meštani Krčedina progovorili o poginulom pevaču! Ono što su otkrili će vam naterati suze na oči

Tuga ne jenjava.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, gde je imao svoj poslednji nastup.

Vest o njegovoj smrti potresla je gotovo čitavu naciju.

Iako je bio veika zvezda, Šaban je bio veoma skroman i prizeman čovek, što govore svi koji su ga poznavali.

Pevač je većinu svog vremena provodio na vikendici u Krčedinu, koja je bila njegova oaza mira.

Meštani ovog naselja za legendarnog muzičara imaju samo reči hvale, a Šabanov komšija otkrio nam je kako je izgledalo kada Šaban dođe u Krčedin.

- Navikli smo da on dođe još početkom marta i sedi do do kraja septembra. Imao je dva čamca kojima je išao na pecanje. Po Krčedinu se priča da je poslednji put upecao soma od 25 kilograma. Uvek kada bi imao veliki ulov, on odmah raspali roštilj i pozove sve iz sela, bio je vesele prirode. Ja im se nekad priključim, on uvek zove, takav je bio. Sa svima je hteo da stane i popriča - priča komšija koji ne može da poveruje šta se desilo, kao ni ostali meštani koji su takođe šokirani tragedijom.

- Ceo Krčedin kuka za Šabanom, tek kad dođe vreme njegovog dolaska, shvatićemo kolika će rupa ostati bez njega. I dalje ne verujemo da više nije živ, svi smo misili da je u pitanju lažna vest. Mnogi su znali da je imao problem s tom stomačnom aortom i da je bio bolestan. Lekari su mu tad zabranili da pije, ali voleo je da popije po 2-3 rakijice. Nikad ga nisam video da se opija. Voleo je život, nije se plašio smrti. Niko nije pomišljao da se ovako nešto može dogoditi - priča potreseni komšija.

Šaban je preko zime boravio u kući na Dedinju, a za to vreme njegov prijatelj s Dunava brinuo je o vikendici.

- Umeo je da sedne sam ispred kuće, zagleda se u reku i zapeva za svoju dušu. Bio je pravi boem i komšija. S njim sam mogao da pričam o bilo čemu, nije bio nadmen, već potpuno prirodna osoba. Kad god ga je nešto mučilo, delio je to s nama, uvek je bio otovoren. Sve koje voli preselio je ovde, a i oni koji nisu živeli tu, često su ga obilazili. Zorica i Kemiš su često dolazili, a u restoranu pored vikendice često je pravio žurke. Poslednji put je tu pravio proslavu i doveo je dvadesetoro ljudi sa estrade, bilo je baš veselo - kaže nam čovek koji je čuvao Šabanu vikendicu, ali je zamolio da ostane anoniman.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi