Šaban Šaulić
Masanori Jošida/Alo!
Šaban Šaulić

Masanori Jošida/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Vest o njegovoj smrti potresla je gotovo čitavu naciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Pevač je većinu svog vremena provodio na vikendici u Krčedinu, koja je bila njegova oaza mira.

Meštani ovog naselja za legendarnog muzičara imaju samo reči hvale, a Šabanov komšija otkrio nam je kako je izgledalo kada Šaban dođe u Krčedin.

- Navikli smo da on dođe još početkom marta i sedi do do kraja septembra. Imao je dva čamca kojima je išao na pecanje. Po Krčedinu se priča da je poslednji put upecao soma od 25 kilograma. Uvek kada bi imao veliki ulov, on odmah raspali roštilj i pozove sve iz sela, bio je vesele prirode. Ja im se nekad priključim, on uvek zove, takav je bio. Sa svima je hteo da stane i popriča - priča komšija koji ne može da poveruje šta se desilo, kao ni ostali meštani koji su takođe šokirani tragedijom.

PREPORUČUJEMO I:

Šaban je preko zime boravio u kući na Dedinju, a za to vreme njegov prijatelj s Dunava brinuo je o vikendici.

- Umeo je da sedne sam ispred kuće, zagleda se u reku i zapeva za svoju dušu. Bio je pravi boem i komšija. S njim sam mogao da pričam o bilo čemu, nije bio nadmen, već potpuno prirodna osoba. Kad god ga je nešto mučilo, delio je to s nama, uvek je bio otovoren. Sve koje voli preselio je ovde, a i oni koji nisu živeli tu, često su ga obilazili. Zorica i Kemiš su često dolazili, a u restoranu pored vikendice često je pravio žurke. Poslednji put je tu pravio proslavu i doveo je dvadesetoro ljudi sa estrade, bilo je baš veselo - kaže nam čovek koji je čuvao Šabanu vikendicu, ali je zamolio da ostane anoniman.

Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!