DA SE NAJEŽIŠ! Memedović dobio poklon koji nema cenu: Umetnik Pijanista nasred reke napravio voditelja od PLASTIČNIH FLAŠA! (FOTO)

Svaka čast!

Jovan Memedović
Foto: Screenshoot Youtube

Jovan Memedović je doživeo iznenađenje kada je umetnik Andrej Josifovski Pijanista napravio njegov nesvakidašnji portret od plastičnih flaša na vodi.

Neobična akcija umetnika sprovedena je povodom Svetskog dana reka, a sve u cilju zaštite životne sredine. On je napravio prvi portret koji pluta na vodi, i to od plastičnih boca koje su ljudi bacali u reku. Pijanista je, kada je završio svoje delo, postavio fotografiju na društvene mreže uz poruku:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andrej Josifovski - PIJANISTA (@pijanistq) on

- Danas je Svetski dan reka, a ovo je portret Jovana Memedovića, koji sam napravio od 4.000 plastičnih boca. Sačuvajmo naš dom - napisao je Josifovski. Voditelj emisije "Sasvim prirodno" oduševljen je ovim potezom, pa se i sam pohvalio na Instagramu neobičnim portretom.

Jovan Memedović
Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Danas je Svetski dan reka, a Pijanista mi je učinio ogromnu čast i ovaj dan obeležio mojim portretom - napisao je Memedović. Josifovski je rekao da je povod dela pod nazivom 'Save Our Home" (sačuvajmo našu kuću) i projekta "Čišćenje", u okviru kog je nastao, jeste da se podigne svest o važnosti čuvanja prirode, kao i o značaju recikliranja otpada u ostvarenju tog cilja. Memedovićev portret uradio je jer se radi o čoveku koji u svom poslu vodi računa o svima nama. Projekat je nastao na placu jednog reciklažnog centra u Beogradu, odakle su flaše prenete na Savu između Starog i Novog železničkog mosta. Postavka je duga 20, a široka 12 metara i zauzima površinu od 240 kvadrata. Po završetku rada flaše su uklonjene iz reke i odnete na reciklažu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi