Jovan Memedović
Screenshoot Youtube
Jovan Memedović

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Neobična akcija umetnika sprovedena je povodom Svetskog dana reka, a sve u cilju zaštite životne sredine. On je napravio prvi portret koji pluta na vodi, i to od plastičnih boca koje su ljudi bacali u reku. Pijanista je, kada je završio svoje delo, postavio fotografiju na društvene mreže uz poruku:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andrej Josifovski - PIJANISTA (@pijanistq) on Sep 28, 2020 at 8:38am PDT

- Danas je Svetski dan reka, a ovo je portret Jovana Memedovića, koji sam napravio od 4.000 plastičnih boca. Sačuvajmo naš dom - napisao je Josifovski. Voditelj emisije "Sasvim prirodno" oduševljen je ovim potezom, pa se i sam pohvalio na Instagramu neobičnim portretom.

Jovan Memedović

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Danas je Svetski dan reka, a Pijanista mi je učinio ogromnu čast i ovaj dan obeležio mojim portretom - napisao je Memedović. Josifovski je rekao da je povod dela pod nazivom 'Save Our Home" (sačuvajmo našu kuću) i projekta "Čišćenje", u okviru kog je nastao, jeste da se podigne svest o važnosti čuvanja prirode, kao i o značaju recikliranja otpada u ostvarenju tog cilja. Memedovićev portret uradio je jer se radi o čoveku koji u svom poslu vodi računa o svima nama. Projekat je nastao na placu jednog reciklažnog centra u Beogradu, odakle su flaše prenete na Savu između Starog i Novog železničkog mosta. Postavka je duga 20, a široka 12 metara i zauzima površinu od 240 kvadrata. Po završetku rada flaše su uklonjene iz reke i odnete na reciklažu.

Pročitajte još: