Otac Darka Lazića
Alo!/Masanori Jošida
Otac Darka Lazića

Alo!/Masanori Jošida

Otac Darka Lazića, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Skoro celo selo, ali i Darkovi roditelji, prijatelji, familija i poštovaoci iz okolnih sela, čak i iz susednih opština, došli su da u Hramu Svetog Arhangela Gavrila upale sveće i pomole se za zdravlje pevača i njegov što brži oporavak.

- Dođite da svi zajedno upalimo sveće, ne samo danas, nego svih dana dok je u bolnici naš Darko. Najbolje je da se molimo okupljeni jer zajedno smo jači. Molićemo se da u najkraćem roku Darko ozdravi i da dođe u selo da se zajedno veselimo i da nam peva - apelovala je zvonarka hrama.

Pročitajte još:

 

Dok najbliže kolege i prijatelji povređenog pevača odlaze u zemunsku bolnicu i u Lazićev porodični dom da se raspituju o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju i pomacima u lečenju, veliki broj prijatelja se telefonom interesuje za njega, a na društvenim mrežama ostavljaju i poruke u kojima se mole da Darku bude bolje.

Darkova rođaka je ispričala da je molitveno veče bilo nabijeno emocijama, posebno za roditelje i pevačevu majku koja stalno plače iako je pod sedativima. Ista žena je prepričala jednu neobičnu situaciju koja joj se učinila kao božji znak da će se Darko oporaviti.

Miljan Vračević

Alo!/Masanori Jošida

Miljan Vračević, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

- Kad smo došli u crkvu jedna riđa maca bila je na krovu crkve. Okupilo se naš više stotina i potpuno smo potišteni tražili spas od više sile da nam pomogne. Emocije i nemoć su nas savladali potpuno, a tek pogled ka Darkovim roditeljima učinio je da se još lošije osećamo. Naš anđeo mora da ozdravi , samo to nam je bilo u glavi. Svi smo upalili sveću i pomolili se za njega. Kad smo izašli maca je i dalje bila na krovu. Zamolila sam Darkovog druga : "Tarzo, ajde molim te da skinemo macu" i dodala sma mu granu neku. Skinuo je macu,a meni je to bio znak da će bog spasiti našeg anđela Darka i rekla sam mu "Tarzo, evo ovo je znak da će Darko uskoro kući doći nasmejan". Daj Bože da bude tako - ispričala je žena iz Pećinaca.