Maja Berović
printscreen
Maja Berović

printscreen

Maja Berović, Foto: printscreen

Maja Berović (32) kaže da je velika pravoslavka i da joj nije jasno zašto se mnogi čude što će ovog vikenda slaviti Vaskrs. Popularna pevačica najveći hrišćanski praznik ove godine slavi u Austriji sa mužem Alenom Dragosavom, za kog se udala 2016. u pravoslavnoj crkvi u Grčkoj.

- Ljudi, ja sam pravoslavka! Ne znam zašto je mnogima čudno što slavim pravoslavni Vaskrs. Alen i ja smo ranije praznik provodili sa našim najmilijima u Bosni, a ove godine ga dočekujemo u Gracu u Austriji. Prethodnih godinama farbala sam jaja sa mamom, a sada ću sve sama da završim. Sigurna sam da će jaja biti savršena. Na Veliki petak postimo, a potom u nedelju dočekujemo Vaskrs. Nećemo izlaziti nigde, jer su ovde slične mere kao u Srbiji. Uskoro se navršava mesec dana kako nisam izašla iz kuće. Verujem da sam ovoliko bila u kući samo kada su me doneli iz porodilišta i nikad više!

Da li ti suprug Alen pomaže u farbanju i spremanju vaskršnje trpeze?

- Do sada se nije usuđivao da pripomogne, ali verujem da će ove godine da mi se pridruži. Uvek sam bila glavna u kuhinji, a on je tu da uživa u specijalitetima koje odlično spremam.

Kako si kao dete slavila Vaskrs?

- Mama nam to često prepričava. Brat i ja smo obožavali da se takmičimo u kucanju jajima. Trudila sam se da budem bolja, ali je on češće pobeđivao.

Maja Berović

Printscreen/Youtube

Maja Berović, Foto: Printscreen/Youtube

U vreme praznika svi nešto požele sebi i drugima. Imaš li neostvarene želje?

- Želim samo da se epidemija korone završi. Volela bih da se naši životi što pre vrate u normalu. Imala sam velike planove, a verujem da ću morati da ih odložim za sledeću godinu. Eto, trebalo je da održim australijsku turneju, za koju sam rasprodala skoro sve karte.

Često te pitaju da li ti je karijera bitnija od majčinstva.

- Ostvariću se kao majka kada budem to poželela, osećala i bila spremna da se u potpunosti posvetim podizanju deteta. To je velika odgovornost, a ja želim da budem posvećena majka. Smatram da to ni ne može da se isplanira do tančina. Jednostavno se dogodi.

Maja Berović

Printscreen

Maja Berović, Foto: Printscreen

Napunila si gotovo sve velike hale u regionu. Planiraš li koncert na Ušću?

- Prošle godine bila sam gost na "Mjuzik viku" na Ušću. Rekli su da je na mom nastupu bilo oko 80.000 ljudi. Organizacija koncerta na Ušću u samostalnoj režiji je veliki projekat. Tome moraš da se posvetiš najmanje godinu dana da bi sve ispalo kako treba. Zasad nemam tolike apetite. Više volim da ulažem u dobre pesme i spotove.

Pred Vaskrs kupila novu "mečku"

Maja Berović se pred Vaskrs častila novim "merdecesom". Pevačica se pohvalila na društvenim mrežama novim četvorotočkašem koji joj je stigao pre uvođenja vanrednog stanja. Iako sada retko može da vozi zbog policijskog časa, nema sumnje da će joj ovaj auto dobro doći čim prođe epidemija koronavirusa!