Marina Tucaković
Zoran Ilić
Marina Tucaković

Zoran Ilić

Marina Tucaković, Foto: Zoran Ilić

Marina Tucaković, najpoznatiji tekstopisac u Srbiji, ne smanjuje tempo kojim radi.

„Operisan od ljubavi”, njena najnovija pesma, koju je napisala za Milicu Pavlović promovisana je prekjuče, a tu priliku smo iskoristili da se sa Marinom ispričamo o svemu što joj se dešava, kao i o saradnji koju ima sa pevačima.

Aca Lukas

Goran Srdanov

Aca Lukas, Foto: Goran Srdanov

n Evo nas na promociji vaše nove pesme, pa da krenemo odatle. Kako vam se dopada saradnja sa Milicom? Čini se da uvek odaberete određene pevačice i od njih napravite zvezde? Bar tako pričaju poznavaoci prilika na estradi.

- Nije baš tako. Milica je i pre mene funkcionisala fenomenalno, tako da mislim da je ona mene odabrala. Pravo da vam kažem, pre nego što sam počela rad sa njom, čula sam sa raznih strana da je mnogo komplikovana. Da je fenomenalna, ali da je komplikovana za rad.

Fale nam pesme za Brenu n Lepa Brena trenutno sprema novi album. Kako to napreduje? - Radimo na tome, ali odužilo se, kao i sve. Tražimo pesme, nismo zadovoljni izborom materijala, fale nam pesme. n Možete li bar da otkrijete šta nas čeka? Da li će Brena biti u vrcavom fazonu ili u ozbiljnom? - Po ovim pesmama koje dosad imamo, biće nešto između. Ima baš ozbiljnih pesama, ima i ovih drugih. Ne treba ni da bude mnogo vrcava. Ali još tražimo melodije, nismo još našli ono pravo, zato se i odužilo.

n Vas, izgleda, hoće ti komplikovani?

- Stvarno tako izleda. Osim Cece i Lukasa, koji mi se ne mešaju u posao, ja muke imam. Stvarno mi svi ispiraju mozak. I na kraju ispadne dobro. Zbog toga sam pomislila - šta ću sad sa ovom Milicom, a uvek mi je bila draga. Bila sam u žiriju „Zvezda Granda” kad se prvi put pojavila i baš smo Lukas i ja komentarisali da će od nje biti nešto.

n Koliko ste zadovoljni saradnjom s pevačima? Da li postoje neki koji vam malo idu na živce? Neki koji ne plaćaju, odlažu ulazak u studio...

- Najviše mi smeta kad odlažu. Napišem pesmu, na primer u januaru, a oni je izdaju za osam-devet meseci. I ja onda čekam. Meni se sad dugo ništa nije dešavalo, dok se nije smilovala Karleuša sa „Bankinom“ i sa Azisom, pa dok se Amar Gile nije smilovao sa ovom novom pesmom, evo sad i Milica. Ne znam, možda sam nekog propustila.

n Pomenuli ste rad na „Bankini”. U kakvim ste odnosima sa Acom Lukasom? Pisalo se da ste mu zabranjivali da izvodi pesme na koncertu, kao i da vam duguje neke pare?

- Sve je tačno, ali mi smo u fenomenalnim odnosima.

Svetlana Ceca Ražnatović

Alo!

Ceca i Karleuša se nikada neće pomirirti Foto: Alo!

n Da li ste mu oprostili?

- Ne, ništa mu nisam oprostila. Zapravno, on meni i nije dužan. To je spor koji sa njim vodi moj muž i koji u suštini nema veze sa plaćanjem pesama, nego sa nekom turnejom. Aca mene mnogo voli i ja njega volim. On je negde moja ideja, a ja se kroz njega izražavam.

n Ceca je izjavila da snima nove pesme. Vi ćete verovatno raditi na novom albumu, da li možete da otkrijete nešto, šta se sprema, da li ćete napraviti neku drugačiju formu ili ćete zadržati Cecin stari fazon?

- Verujte mi, pojma nemam. Ceca je negde na odmoru, a i meni je preko leta glava na odmoru, tako da sad samo spremamo ovaj duet sa Sašom Matićem. Mislim da će to u septembru da izađe. To je veoma dobro. Retro, ali veoma dobro, a Ceca i ja ćemo tek da se dogovaramo o novom albumu.

Ume da se obuče:  Milica Pavlović

Alo!/Rajko Ristić

Marina za Milicu napravila hit, Foto: Rajko Ristić

n Hoće vas dueti. Malo-malo, pa neki duet.

- Da, cele godine, a ako išta mrzim da radim, mrzim da radim duete. Eto, tako mi je sad zapalo.

n Vi sarađujete i sa Cecom i sa Karleušom. Da li će se njih dve pomiriti? Ljudi vas vide kao neki most koji može da ih spoji?

- Ja mislim da se njih dve nikada neće pomiriti i nikad neće snimiti duet.

n Da li ste pokušavali da ih pomirite?

- Ne!

Valjalo bi da se estrada malo proredi n Starlete su počele da pevaju. Šta vi mislite o tome, kako je nekada bilo? Da li je baš svako mogao na scenu? - Mislim da je ono vreme bilo vreme kvaliteta i pravih pesama, pravih emocija, pravih ljudi, čak i na estradi. Promenilo se sve munjevitom brzinom, sve je kratkog daha. Smeta mi ova hiperprodukcija, mnogo pesama, pevača. Svima bi bilo bolje kad bi se to proredilo.

 

 

 

Komentari (9)

Raka

28.07.2017 11:33

Ma sta fali Aci? Vozi S klasu, dugove ne vraca, sve je kod njega na "dodjem ti" ili na "bice para". Ako te uhvati na krivoj nozi i das mu pare, odmah pisi propalo.

Safi

28.07.2017 22:40

@Raka - Pa nece da moze. Ima on gorko iskustvo u vezi toga. Nadam se da nije zaboravio.

Slavko

28.07.2017 12:30

Lukas je dugovanja tebi, Marina, otpisao. Jasno mu je da neceš propasti zbog nekoliko hiljada evra i želi ti dobro zdravlje i dug život.

Udovi

28.07.2017 22:43

@Slavko - Nadzivece ona njega. Lukas propao i spolja i iznutra. Ruina. Sav iskrivljen mucavac.

nedjo

28.07.2017 12:38

ova zena je veliki prepisivac tudjih pesama,koja to debelo unovcuje

Oron

28.07.2017 22:38

@nedjo - Plagijat do plagijata. Pa nije narod lud. Slusamo mi malo sire muziku ( cak i sire od pevaca naravno ne svi, ali nas ima ) nego sto ova gospodja verovatno misli.

boj

28.07.2017 13:49

Hajde oladi, kakve pesme, kakvi stihovi, dvadeset reči vrtiš u rimi, a debelo se naplati šund-koliko poreza plati, izdaje li račun za šund, ma hajdeeee...

nikola

28.07.2017 16:48

Ceci je najbolje da se vrati pod skute Milija iz Miligrama, jer je poslednji album, delo autorskog tandema Marina-Hajdanovic, katastrofa! Milicu, ko god je cuo uzivo zna da se devojka sa pevanjem i posledeset godina na estradi ne sastavlja ni sekundu!

Podseti me sta to bese ljubav...

28.07.2017 19:45

Marina je izgubila osecaj za stihove.Pesme bez emocija,tudje pesme koje potpisuje kao svoje...Cecin zadnji album je totalan strmoglav.