Brena i Saša
Alo.rs
Brena i Saša

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Saša Popović i Lepa Brena zaradili su 30 miliona evra od prodaje "Granda", a sada taj novac ulažu u privatni biznis! Folk pevačica zida zgradu u Portonovom u Crnoj Gori, dok je Saša Popović kupio fabriku harmonike u Italiji.

- On je počeo karijeru kao harmonikaš, tako da ne čudi što je rešio da uloži u proizvodnju baš ovog instrumenta. Saša je prošle godine tokom odmora u Italiji obišao fabriku koja mu se baš svidela i rešio je da je kupi - priča naš izvor i dodaje:

Saša Popović, Suzana Jovanović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Sale je nedavno završio papirologiju i uknjižio fabriku na svoje ime. Angažovao je najbolje stručnjake za proizvodnju jer planira da pravi najbolje harmonike na svetu. U posao je uključio i našeg poznatog harmonikaša Mikicu Gačića. Njih dvojica su dugogodišnji prijatelji i veruju jedan drugom, pa je Saša izabrao baš njega za partnera u poslu.

- Tačno je da su tata i Saša pokrenuli biznis sa harmonikama. Evo, baš sada su u Italiji poslovno. Najbolje je da njih zovete za detalje, ne bih ja pričao o tome - kaže za Hit pevač Marko Gačić.

Za razliku od Saše, koji je pokrenuo jedan biznis, Lepa Brena se odlučila za čak dva nova posla.

Saša Popović, Lepa Brena

Vladimir Marković/ Rajko Ristić

Foto: Vladimir Marković/ Rajko Ristić

- Brena je nedavno sa svojom porodicom otvorila vinariju u Šidu. Boba i ona obožavaju kvalitetna vina, pa je to bilo presudno da započnu ovakav biznis. Dogovor je da taj posao vodi njihov najstariji sin Filip Živojinović. Planiraju da vina izvoze u Ameriku, a kasnije i u Kinu - kaže naš sagovornik.

I sama pevačica je potvrdila da se upustila u novi biznis.

Lepa Brena

E-stock

Foto: E-stock

- Pokrenuli smo proizvodnju svog vina. Ljudi ne pamte da sam još daleke 1986. imala svoje vino koje se zvalo "lepa brena". Sada sam zahvaljujući suprugu pokrenula novu liniju vina i nadam se da će se posebno dopasti damama - rekla je Brena.

To, međutim, nije jedini posao koji je pokrenula novcem od prodaje "Granda".

lepa Brena

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

- Brena je sa Bobom nedavno posetila Portonovi, koji još nije otvoren za javnost. Rešili su da baš tu investiraju u nekretnine. Planiraju da zidaju zgradu namenjenu svetskom džet-setu. Kvadrat u Portonovom košta između 20.000 i 30.000 evra. Brena je oduševljena lokacijom jer je na otvorenom moru, tako da bi svi stanari imali parking-mesto za jahtu - priča izvor Hita.