Darko Lazić
Alo!/Rajko Ristić
Ljuba Aličić

Printscreen/Happy TV

Ljuba Aličić, Foto: Printscreen/Happy TV

Kako kaže, još se nije pojavio pevač koji bi mogao da ga nasledi.

Stiče se utisak da ste jedan od retkih pevača na estradi koje popularnost nije promenila?

- Oduvek sam bio normalan čovek koji čvrsto stoji na zemlji. I dalje sam skroman kada govorim o svojoj karijeri, a muzika je jedino što sam želeo da radim i u čemu sam bio najbolji. Drago mi je što radim posao koji ljude čini srećnim i srećan sam što mi već decenijama polazi za rukom da ih uveseljavam. Nikada mi nije bilo teško da se odazovem publici i pevam za njihovu dušu. Od toga nema veće sreće.

PROČITAJTE JOŠ:

Vaše pesme često govore o velikim i nesrećnim ljubavima. Da li su autobiografske?

- Moje pesme imaju dušu i samo zbog toga danas žive i veliki su hitovi. Vodio sam se time da pesmama dam život, zbog čega deluju kao autobiografske. Pečat moje karijere je pesma „Sumorno jutro“, a za pesmu „U Šapcu kraj Save“ sam mislio da će biti lokalnog karaktera. Na kraju je razvalila ceo region i peva se čak i u svetu.

Ljuba i Darko

printscreen

Ljuba i Darko , Foto: printscreen

Da li se tokom svih ovih godina pojavio neko ko bi mogao da vas nasledi u muzici?

- Ne postoji pevač koji može da peva kao ja. Spadam među specifične pevače čiju boju i visinu glasa niko ne može da skine. Teško da će iko moći to da ima. Verovao sam da će Darko Lazić nešto uraditi i da će naslediti moj muzički pravac, ali nažalost nije došlo do toga. Moje pesme su mu donele pobedu u „Zvezdama Granda“, srce mi je bilo puno dok sam ga slušao i bio sam ponosan na njega. Ipak, pokvarilo ga je društvo, unazadili su ga poroci, poleteo je kada ga je uhvatila slava i to ga je mnogo koštalo. Iskreno žalim što je tako jer tog momka mnogo volim.

Aleksandra Bursać zaslužuje da bude zvezda

Od koga biste vi mogli da napravite zvezdu?

- Prva pevačica koja mi pada na pamet je Aleksandra Bursać. Žao mi je te devojke jer je suvi kvalitet koji nema dobre pesme. Svaki put kada je sretnem, obuzme me tuga. Lepa, zgodna, tiha, skromna. Ne mogu da verujem da takvoj osobi ne daju dobre pesme i priliku da uspe. Uvek je obučena pristojno, kulturna i potencira kvalitet i glas. Molim kolege i producente da joj daju hit. Od nje bi mnoge nazovipevačice mogle dosta da nauče. I kako se peva, i kako se ponaša. Rekao sam joj da mi je žao što propada i što se ne bori za sebe.

I vi ste bili mladi poput njega. Da li ste koristili alkohol ili drogu kako biste imali snage da izdržite nastupe?

- Nije istina da mlad pevač mora da se drogira i da pije da bi izdržao turneje i nastupe. To će im uvek biti samo izgovor. Sve ide iz glave. Pa ja sam bio strastveni pušač, obožavao sam cigarete i jednog dana sam samo presekao i već osam godina nisam zapalio. U ovom poslu je važno imati stav i smešno je pričati o tome da je uticaj estrade i pevačkog posla razlog za poroke. To je smešno i samo budala može u to da poveruje. Niko ne može da te natera da konzumiraš drogu ako ti to ne želiš.

Mladi pevači često kažu da posegnu za drogom da bi uspeli da izdrže svirku?

- Ma kakve su to gluposti i ko u to može da veruje? Kako da cenim mlade kolege ako imaju takav stav? Nije problem njima da izdrže tempo nastupa, već im je problem što ne znaju da pevaju. To ih kao drži, šta? Smešno je uopšte pričati o tome. Treba da ih bude sramota od ovog naroda, koji i te kako zna šta je muzika i kvalitet. Neću imenovati nikoga, ali pevači danas ne znaju ko im glavu nosi, ni da li su došli ili pošli. Znaju samo da gurnu CD ispod jastuka i da ubeđuju sebe i druge da su zvezde. Kakve crne zvezde? Zaboravili su da su zvezde na nebu.

Koliko pratite karijere mlađih kolega i koliko ste upoznati sa novim muzičkim pravcima koji su se pojavili na estradi?

- Nove pevače ne poznajem. Često me žena, dok gledamo televiziju, pita za te mlade pevače. Stalno joj kažem da ako ona ne zna, ne mogu ni ja da znam. Stvarno je tako, bez ikakvog preterivanja. Hvale se da pevaju svuda, a niko ne zna ni šta pevaju, ni gde pevaju. Samo se godinama štancuju i to se, na moju veliku žalost, ne menja.

 Šaban je izmislio muziku

Ko je po vašem mišljenju prava zvezda?

- Pokojni Šaban Šaulić je legenda koja će uvek živeti i zvezda koja sada sija na nebu. On je bio takva ljudina i takav pevač, koji je na kraju krajeva i izmislio muziku. Znao je ko je i samo bi u retkim momentima to drugima stavljao do znanja. Na primer, kada bi ga neki pevači pitali za dozvolu da snime njegovu pesmu, on bi ih upitao: „Zašto? Da li misliš da ja to nisam dobro otpevao?“. Po tome biste zaključili da mlađi ne znaju za red, čim mogu tako nešto da pitaju pevača kakav se kod nas više nikada neće roditi. On je umeo da ih postavi na svoje mesto i to je radio tako da dožive blam, ali opet skromno i dostojanstveno. Nikada nam se neće ponoviti ljudi poput Šabana, Tome Zdravkovića, Miće Nikolića...

Koju biste mladu pevačicu izdvojili? Nemoguće da ne postoji nijedna čiju karijeru cenite?

- Izdvojio bih Tanju Savić. Ona je vrhunski vokal, samo je iz meni nepoznatih razloga posustala i napravila nepotrebnu pauzu u karijeri. Veliki je pevač i savetovao bih je da se drži toga što joj je Bog dao. Pored nje, tu su Aleksandra Prijović, Andreana Čekić, Rada Manojlović i možda još i mala Mladenovićka, koja ubija kako peva.

Nadi Obrić se vratio KARCINOM po 3. put! Posle tumora grlića materice, RAKA kože, sada i ovo!

AUTOR: Srtpski telegraf/I. M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 10:38 Primljena kao hitan pacijent. Nada Obrić, Foto: Ana Paunković/Alo! Pevačica Nada Obrić primljena je prekjuče u bolnicu na Bežanijskoj kosi zbog operacije uklanjanja tumora. Naime, pevačica je po treći put dobila rak! Kako izvor za Srpski telegraf tvrdi, pevačica je primljena kao hitni pacijent radi uklanjanja malignih ćelija.

Da li ste se ikada pokajali što ste izabrali muziku? 

- Kada bi mi neko zabranio da pevam, morao bi da me ubije jer život bez muzike nije vredan življenja. To je jedini posao koji znam da radim. Dokazao sam i ocu i majci da nisam pogrešio što sam odabrao muziku, a nije mi bilo lako da uspem.

BONUS VIDEO:

Ostaćete u čudu kada čujete gde su poslednji put imale se*s Sanja i Matora, tek njihov fetiš! (18+)