Ognjen Amidžić
Rajko Ristić/Alo!
Ognjen Amidžić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Voditelj Ognjen Amidžić objavio je tvit kojim je podržao status stranice "Neguj mo srbski". Naime, pomenuta stranica objavila je status po pitanju Hrvatske.

Kako je ovaj profil poznat negatvnom stavu prema Hrvatskoj i Hrvatima, a veoma često imaju i brutalne komentare na njihov račun, Ognjenov tvit privukao je veliku pažnju javnosti.

"Profil negujmo srbski ima pametnije i realnije stavove od 99 % intelektualaca ovde. Naročito po pitanju Hrvatske", napisao je Ognjen na Tviteru.

 Poruka o Hrvatima koju je objavila stranica "Neguj mo srbski" glasila je ovako: 

 

I DA IM SE OBJASNI DJE MOGU DA APLICIRAJU ZA RVACKI

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Jul 7, 2018 at 7:21am PDT

Podsetimo, otac Ognjena Amidžića, Zoran Amidžić bio je novinar i urednik dopisništva TV Beograd iz Šapca koji je zajedno sa ekipom ubijen 1991. na Baniji u mestu Novo Selište kada se vraćao nakon obavljene repotraže sa ratišta u Hrvatskoj.

"Na njih je pucala hrvatska paravojska i jezivo ih masakrirala kada su zalutali na treitoriju pod njenom kontrolom. U svim tadašnjim izveštajima se tvrdilo da je u njihov automobil ispaljeno 300 hitaca iz različitog naoružanja. Uzeli su im kameru, snimljen materijal i beležnice, a hrvatska štampa je ubrzo objavila laži o njima.

Amidžić je nekada igrao rukomet za Metaloplastiku iz Šapca, a pre tragedije je bio član uprave kluba. U džepu je imao spisak omladinske ekipe rukometaša koji je trebalo da putuje na turnir, a “Slobodni tjednik“ je objavio njihova imena i nazvao ih “pripadnicima četničke odgranizacije“. Zaista sramno podmetanje, jer je dokazano da je Amidžić pomagao svom omiljenom rukometnom klubu u organizaciji puta", ispričao je Amidžićev kolega Zoran Brkić pre godinu dana za "Alo!".

Komentari (10)

Sasa

11.07.2018 16:00

Evo ja moj poklanjam,ne vredi nista a i sramota me sto ga imam

Kata

11.07.2018 16:09

Pravi Srbin nikada nece navijati za Hrvatsku i ustase!Onaj koji to i ucini neka se dooooobro zamisli!

LJUBA SRETENOVIĆ ŠAMPION

11.07.2018 19:42

@Kata - hteo si REĆI PRAVI SRBIJANAC.

Milos

11.07.2018 22:05

@Kata - Ne, nego Srbin. Srbin je i u Srbiji i Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Vi ostajete kroasani gde god da ste.

lola

11.07.2018 16:12

previse ste se uneli, sta imate od toga? Za nekoliko meseci necete se ni secati ko je igrao, ko je pobedio, izgubio...

Lala

11.07.2018 17:20

Srbi imaju KRATKO PAMĆENJE. Koliko su oni srba pobili u Jadovnu, Jasenovcu. U ovom proterali 500 hilj. i pobili na hiljade srba. Srbi da se nisu žrtvovali za njih ni Slovenci ni Hrvati ne bi NIKAD imali državu! Videli smo koliko su nam zahvalni zbog tog! A Amidžić s punom pravom ovo kaže.

CRNA RUKA - APIS

11.07.2018 17:43

PA ZNA SE KO NAVIJA ZA HRVATSKU. SVI IZBJEGLI U OLUJI KOJI SU PRIČALI DA SU IH POKLALI ,POPALILI HRVATI ZDUŠNO SU POSLE GODINU DANA IŠLI DA VADE PUTOVNICE I DAN DANAS KAŽU LIJEPA NAŠA HRVATSKA .E NJIH TREBA SANKCIONISATI .ONI SU IZMUZLI SRBIJU DOBILI SVE ,POSAO ,KUĆE ,STANOVE I DANAS IM DELE STANOVE I KUĆE PO BANATU ZA DŽABE ,TO SU NAVIJAČI HRVATSKE. 1999 GOD . KAD JE BILO BOMBARDOVANJE SVI SU POBEGLI U HRVATSKU DA SE SKLONE OD NATO AGRESIJE.

Marinero

11.07.2018 17:44

Covek je sto posto upravu sto ne voli Hrvate jer su mu na takav neljudski nacin ubili oca. Svako neka mucne glavom da li su hrvati vredni da se za njih navija. Hrvata se uvek treba cuvati.

CrnaGora

12.07.2018 18:57

Navijati za nekog ko vas mrzi iz dna duse mogu samo sline od ljudi..Vi dovodite njihove pjevace u srbiju a vasi ne smiju.. Ljubite lance braco Srbi. Hrvati Srbe mrze a neki Srbi navijaju za njih.. Uzas-da povratis!