Katarina Grujić
Alo! / Nenad Vujanović

U razgovoru za „Alo!“, Kaća nam je objasnila zbog čega je Dan državnosti važan datum u njenom kalendaru, zašto se nikada nije postidela da kaže da je rođena u Srbiji, ali je i otkrila kako je uz dečka, fudbalera Marka Gobeljića uspela da prevaziđe težak period usled koronavirusa.

 

Katarina Grujić

Alo! / Nenad Vujanović

Katarina Grujić, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Šta za tebe znači Sretenje i da li znaš zbog čega se taj datum obeležava kao Dan državnosti?

- Znam da se Sretenje slavi jer je na taj datum podignut Prvi srpski ustanak. Takođe, poznato mi je prvi moderni Ustav Kneževine Srbije donet na taj praznik, nekoliko decenija kasnije. Ranijih godina sam obično radila za praznik i pevala sam na proslavama, ali ove godine, nažalost, zbog korone neću raditi.

Ne žurim da se udam

Voliš da pevaš na svadbenim veseljima. Kada će neko drugi zapevati na tvom?

- Što se svadbe tiče, polako... Bićete sigurno obavešteni ako se nešto u našim životima bude promenilo, tačnije, prvi ćete saznati.

 Često ističeš da si ponosna na to što si Srpkinja, zbog čega si bila i na meti osude...

- Naravno da sam ponosna. Ne znam zbog čega bi se neko stideo svog porekla ili zemlje iz koje potiče? Moji najbolji prijatelji su druge vere i ja ih obožavam. Naravno, svoju i dalje volim najviše.

Katarina Grujić

Alo! / Nenad Vujanović

Katarina Grujić, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

U godini korone, pronašla si ljubav sa fudbalerom Markom Gobeljićem. Mnogima je stradala psiha, a tebe je ljubav, čini se, spasla?

- Tačno. Nisam mogla da verujem da mi se ljubav desila u ovo nevreme. Teško sam podnosila to što ne radim, što ne snimam, ne putujem, ali me je ljubav i veza sa Markom definitivno i održala i spasla depresije. Mislim da me ta ljubav održava i dalje, jer da nije toga, ja ne znam šta bih radila.

Nedavno si na Instagramu objavila fotografiju sa buketom uz komentar da je tebi svaki dan kao Dan zaljubljenih.

- Da, zato što je to zaista tako. U pitanju je bio sasvim običan dan, nije bila ni mesečnica ni godišnjica moje veze. Marko mi je kupio buket sa plišanim medvedićima i srculencima i oduševio me. Pre toga mi je za šest meseci zabavljanja takođe kupio ogroman buket ruža, koji je bio praktično moje visine. Veliki je džentlmen i gospodin. Ne obraćamo pažnju na datume, jedno drugo iz čista mira iznenađujemo.

 Bili ste i na prvom zajedničkom odmoru. Kako ste se proveli?

- Odmor nam je bio preko potreban i fantastično smo se proveli. Marko je imao pauzu, pa smo odlučili da odemo u Dubai. To je grad koji nikad ne spava. Tamo kao da korone nema, mada, pridržavali smo se svih propisanih mera i ponašali odgovorno.

U kojoj je fazi vaša veza? Znaš kako kažu, u početku je sve sjajno, osećaju se leptirići u stomaku, strast, a kasnije sve počinje da bledi...

- Sve je isto kao i prvog dana i još jače. I dalje osećam leptiriće, volim, voljena sam. Srećna sam i mislim da se to na meni vidi.

Tvoja porodica obožava Marka, čak su zbog njega postali Zvezdaši iako su pre bili Partizanovci. Da li i njegovi roditelji, isto tako, slušaju tvoju muziku?

- Znali su moje pesme i ranije i sigurna sam da i sada slušaju.

Nedostaje mi scena i muzika

Tvoje kolege, kažu, bore se sa depresijom, idu kod psihijatra, piju lekove. Teško podnose što ne rade, ne zarađuju... Na tebi se ne vidi da imaš neki problem?

- I meni jako nedostaju muzika, publika, bina, fali mi snimanje pesama, spotova, ali ova katastrofa je zadesila ceo svet, a ne samo nas. Mnogo ljudi je izgubilo borbu za život, tako da smo svi mi koji smo preživeli, srećni. Iskreno se nadam da će sve ovo uskoro proći i da ćemo nastaviti sa svojim pređašnjim životom.

Katarina Grujić

Alo! / Nenad Vujanović

Katarina Grujić, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Za tvoj besprekoran izgled, osim dečka zbog kog sijaš, zaslužni su ishrana i naporni treninzi. Koliko je teško održavati liniju i odoleti slatkišima, grickalicama i drugim đakonijama?

- Teško je. Ništa ne pada s neba. Iza svakog se uspeha krije mukotrpan rad, pa tako i iza mog izgleda stoji redukovana ishrana i naporan trening. Rezultati se vide i srećna sam zbog toga.

Katarina Grujić

Alo! / Nenad Vujanović

Katarina Grujić, Foto: Alo! / Nenad Vujanović

Kada već govorimo o zdravlju, da li si se vakcinisala?

- Nisam još uvek, ali planiram.

Marko me podržava u svemu

Nedavno si snimila pesmu „Brat“, koju su za tebe radili Ognjen Amidžić i Marko Kon, a koju još uvek nisi izbacila. Da li si konsultovala Marka pre nego što si odlučila da je snimiš? - Naravno. Prvo sam je njemu pustila i dopala mu se na prvo slušanje. Konsultujemo se oko svega i puno mi znači njegovo mišljenje i podrška.  

  BONUS VIDEO:

Pročitajte još: